FITTFAZÉK

Ettől a teától nemcsak a napod, hanem az éved is jól indul

A szil­vesz­teri buli utáni éb­re­dés­hez ké­szíts nagy mennyi­ségű teát is. De nem akár­mi­lyent, hanem ezt a re­cep­tú­rát al­kal­mazd!

A szilveszter utáni gondokat ez a tea pillanatok alatt eloszlatja. De fontos, hogy tegyél hozzá egy kevés szódabikarbónát. Ez közömbösíti a csersavat, a jeges tea nem lesz zavaros (ködös). Azok is ihatják, akiknek egyébként nem ajánlott a kávé- és teafogyasztás. Az így készített teaíze lágyabb és ellenállhatatlanul finom. Jobb, ha megduplázod a mennyiséget, mert különben túl hamar el fog fogyni.

EZT OLVASTAD MÁR?

HOZZÁVALÓK 2 liter teához:

TEA:

  • ¼ tk szódabikarbóna
  • 8 csésze forró víz
  • 8 zacskós tea (jeges teához való Lipton a legjobb, de lehet bármilyen más fajta)

SZIRUP:

  • 1 csésze víz
  • 3/4 csésze cukor

ELKÉSZÍTÉS:             

1. Forrald fel a vizet.

2. Add hozzá a szódabikarbónát.

3. Egy hőálló edényben öntsd le a tea filtereket a forró vízzel. Fedd le és hagyd állni 5 percig.

4. Közben készítsd el a szirupot: Egy kis lábasban közepes lángon olvaszd fel a cukrot a vízben. Kavargasd.

5. Vedd ki a tea filtereket, és töltsd a teához a szirupot. Keverd össze.

Eközben a címlapon

6. Szórj bele jeget.

Tipp:
  •  Bolondítsd meg a teát: vágj bele héjastól citromot és/vagy lime-ot, szórj bele színes gyümölcsöket (vagy fagyasztott erdei gyümölcsöt), mentalevelet, citromfüvet.
  • Ha gyümölcsökkel, friss citrusfélékkel, mézzel szereted, érdemes előző nap elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Ekkor nem kell bele jég, csak jól hűtsd be.