KIAJOBB

Újra cso­dára ké­szül a ta­va­lyi év ün­ne­pelt ma­gyar csa­pata

Az idei évad­tól Mol Fe­hér­vár FC néven sze­replő ma­gyar baj­noki ezüst­ér­mes nagy re­mé­nyek­kel várja a lab­da­rúgó Eu­rópa-liga se­lej­te­zőit. Marko Ni­ko­lics együt­te­sét négy aka­dály vá­lasztja el a cso­port­kör­től.
  • Szerző: ST

Az előző kiírásában tizennégy nemzetközi kupamérkőzést játszhatott a Vidi, nyolcat a BL-selejtezőiben, hatot pedig az Európa-liga csoportkörében.

Hosszú menetelésre készülnek a fehérváriak Európában
Hosszú menetelésre készülnek a fehérváriak Európában
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megismételhető a csoportkör?

Utóbbiban többek között bravúros döntetlent értek el Juhász Rolandék az angol Chelsea ellen (2-2), és oda-vissza verték a végül görög bajnoki címet nyerő PAOK gárdáját. A csoportkör utolsó fordulójában még továbbjutási esélye is volt a fehérváriaknak. Ezt a csapatot sikerült a nyáron még tovább erősíteni, így joggal várható el az újabb menetelés a nemzetközi porondon.

Készen fogunk állni arra, hogy megismételjük a tavalyi sikereket

– mondta el a Vidi szélsője, Loic Nego a klub honlapján.

Negoék (balra) tavaly a Chelsea ellen is játszhattak
Negoék (balra) tavaly a Chelsea ellen is játszhattak
Fotó: Szabolcs László

Jól erősített a klub

A tavalyi szupercsapat tovább erősödött. Az ukrán Sahtar Donecktől érkező Ivan Petrjak az  előző évadot a Fradinál töltötte, ahol hat gólt és tizenegy gólpasszt adott a bajnokságban, majd viharos körülmények között igazolt a Vidihez. Jött még a magyar és a román válogatott által is csábított védő, Adrian Rus, valamint az U17-es világbajnok nigériai támadó, Funsho Bamgboye.

A legutóbbi idényben magasra tettük a lécet, az a célunk, hogy legalább olyan eredményesek legyünk idén is. Hosszú menetelésre készülünk

– beszélt a tervekről Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója a molcsapat.hu-nak.

Petrjak (jobbra) nagy erőssége lehet a Vidinek (fotó: molfehervarfc.hu)
Petrjak (jobbra) nagy erőssége lehet a Vidinek (fotó: molfehervarfc.hu)

Kedvező a fehérváriak sorsolása

A Vidi csütörtökön a montenegrói Zeta ellen kezd az El-ben, továbbjutás esetén pedig a második fordulóban szintén kiemelt lesz, ahol az izlandi Breidablik és a liechtensteini Vaduz párharc győztesével játszik. A papírforma alapján mindkét akadályt vennie kell a fehérváriaknak, ezt követően pedig még két ellenfél választja el őket a csoportkörtől.

Eközben a címlapon