FÜLES

Ki­tá­lalt a csa­lád, ez okoz­hatta a fi­a­tal ma­gyar sztár ha­lá­lát

A név­te­len­sé­get kérő rokon sze­rint meg le­he­tett volna men­teni a tra­gi­kus sorsú éne­kest.
  • Szerző: Doris

Továbbra is sok a kérdőjel Meggyes Roland, vagyis Mohaman március 4-i halála körül. A 90-es években sikert sikerre halmozó Happy Gang oszlopos tagja az Árpád híd budai oldalánál esett össze,

ám a család és egy szemtanú szerint meg lehetett volna menteni az életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Szentendre felől jöttem biciklivel, láttam egy kosárlabdát a földön, majd egy férfit a korlát mellett. Azt hittem, hogy csak leült, aztán láttam, hogy a szemei ki vannak akadva. Moha eszméletlen volt, nem is lélegzett"

- kezdte a Blikknek a szemtanú, aki egy másik férfi segítségével azonnal lélegeztetni kezdte az öntudatlan énekest. A mentőket a férfi szerint egy mellettük megálló autós hívta, ám a segítség túl későn érkezett.

"A hívástól számítva eltelhetett 5-7 perc, amikor én is hívtam a 112-t, majd 13 perc múlva a 104-et. Majd miután nem érkezett meg az autó, 10 perccel később ismét hívtam a szolgálatot. Azért tudom pontosan, mert kimentettem a híváslistámat. Közben érkezett még pár biciklis, köztük egy egészségügyi szakember is, de nem tudott segíteni"

- folytatta a szemtanú, aki azóta sem érti, miért kellett eddig várni.

Eközben a címlapon

A Blikk megkereste Mohaman gyászoló családját is. Egy neve elhallgatását kérő rokon kérdésükre elárulta, hogy szerinte emberi mulasztás történhetett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője szerint viszont a mentők a segélyhívástól számított 10 percen belül már a helyszínen voltak, majd bekapcsolódtak a már megkezdett újraélesztési kísérletbe.

Bármi is az igazság, a 44 éves sztárt végül nem sikerült megmenteni. Bár a család továbbra is képtelen feleszmélni a gyászból, nagyon hálásak a fiúkon segítő biciklisnek.