BOZÓT

Mocs­kos zsi­dók! - üvöl­töt­ték: Ame­ri­kai film a Job­bik tit­kos tör­té­ne­té­ről

New York­ban egy híres fesz­ti­vá­lon mu­tat­ták be nem­rég a Job­bik el­tit­kolt tör­té­ne­té­ről szóló do­ku­men­tumfil­met. Ide­haza meg­döb­bentő módon agyon­hall­gat­ják.

A világhírű New York-i Tribeca fesztiválon mutatták be azt a dokumentumfilmet, amelyik  a szélsőjobboldali magyar párt, a Jobbik igazi arcát kívánja ábrázolni.

A filmben végig náci pártként emlegetik őket, amelyik tudatosan használja a II. világháború véres alakulatainak jelszavait és az arra megszólalásig emlékeztető jelképeket.

A csattogó bakancsok, a szélsőséges militáris csoportok felvonulása valósággal sokkolta a külföldi nézőket, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte azokban az országokban, ahol a Maradj csendben! című dokumentumfilmet máris bemutatták.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Jobbik neve a "magyar náci párt" szinonimája lett ezekben az országokban.
A Reuters képének aláírása a nemzetközi ügynökség archívumában:
A Jobbik szimpatizánsa a párt egyik rendezvényén
A Reuters képének aláírása a nemzetközi ügynökség archívumában: A Jobbik szimpatizánsa a párt egyik rendezvényén

Különös, hogy a magyar média agyonhallgatni igyekszik a nagy sikerű dokumentumfilmet, nem találtuk nyomát annak, hogy a megdöbbentő alkotásról bárki beszámolt volna, vagy hogy forgalmazását, bemutatását bárki is tervezné.

Vona azt üvöltötte: Hol van Szegedi Csanád?

A film hitelét elsősorban az adja, hogy a Jobbik alelnöke, a pártból zsidó származása miatt kizárt Szegedi Csanád teríti ki benne a lapokat Vona Gábor kettős életéről és politikájáról.

Elmondja, hogyan zengett órákon át háza előtt a "Piszkos zsidó!" kiáltás, miután kiderült a származása,

s  az, hogy nagymamáját fiatal lányként auschwitzi kényszermunkára hurcolták, más  hozzátartozóit pedig meggyilkolták.

Eközben a címlapon

Szándékosan hasonlítanak a nyilasokra!

A filmet elemzők külön rámutatnak egy különös jelenségre. A felvételeken jól látszik, hogy a Jobbik és szimpatizánsai mennyire

gyakran viselnek muszlim szélsőségesek által is kedvelt jelképeket, ruhadarabokat, mint például a felvételeken jól látható sál, a pártelnök Vona Gábor nyakában.

Különösen döbbenetes részei a Magyarországon mindeddig fura módon elhallgatott filmnek azok, melyekben a Jobbik volt alelnöke a párt kétarcú, álszent politikájáról beszél a náci és a nyilas jelképekkel kapcsolatban. Bevallja, hogy tudatosan akarnak félelmet kelteni a zsidóságban...