MANI

Itt a világ első, 360°-os kamerás mobilja!

A Mo­bile World Cong­ress-en most be­mu­ta­tott okos­te­le­fon al­kal­mas vir­tu­á­lis va­ló­ság vi­deók ké­szí­té­sé­hez, vi­szont al­kal­mat­lan a zseb­ben hor­dás­hoz!

A RroTruly tavaly beharangozott és idén a (kínai) boltok polcaira kerülő új készüléke a Darling nevet kapta. Első ránézésre egy dolog biztosan megragadja az ember szemét:

az óriási kamera!

A telefon ezekkel az óriási „szemekkel” képes 360°-ban videókat és képeket rögzíteni.  Az így elkészült fájlokat ezután fel lehet tölteni az ilyen videókat és képeket támogató oldalakra. Példáula YouTube-ra vagy a Facebookra (ezeken kívül nem túl sok hely fogad be 360 fokos videókat).

Kicsit túlzás

Nem véletlen, hogy most először építettek ilyen kamerát mobilba! A kamera mérete ugyanis egyáltalán nem zseb-kompatibilis. Ráadásul az első és a hátsó kamera is kiáll a síkból, nem is kicsit.

A túlzó megjelenésre még rá is erősít a Darling prémium verziója. Ugyanis műanyag hátlap helyett bőr borítással készül, és egy arany csíkon kívül még négy gyémánttal is „feldobják”.

A standard és a prémium modell a tudását tekintve azonban megegyezik! Mindkettő

  • öt és fél colos, 1080p-s AMOLED kijelzőt,
  • 2,5 GHz-es, tízmagos Helio X20 (a Mashable szerint MediaTek) processzort,
  • 4GB RAM-ot, és 64GB natív tárhelyet,
  • elöl és hátul egyaránt 13 MP kamerát,
  • Android 6.0-ás Marshmallow-t,
  • és egy 3560 mAh-s akkumulátortkapott.

A gyémántnak és az aranycsíknak köszönhetően a két modell közti árkülönbség azonban igen jelentős. Míg a sima műanyag borítású 250.000 Ft körül lesz, addig a gyémántos közelebb lesz a 400.000 Ft-hoz.

Eközben a címlapon

A tervek szerint november végétől fogják őket árulni, egyelőre Kínában.

(The Verge)

Képek forrása: China Daily ; Mashable