FAZÉK

10 perc és kész: mi­ni­pa­la­csinta, ami nem hiz­lal!

Nem mé­re­tei miatt vi­gyáz az ala­kodra ez a finom desszert, hanem azért, mert alig van benne szén­hid­rát! Nyu­god­tan ehetsz be­lőle töb­bet is, még­hozzá bűn­tu­dat nél­kül! Ké­szítsd el es­tére, vagy le­gyen ez a va­sár­napi reg­geli! Adu ász a hét­vé­gére!

Az egyre hűvösödő estéken ugye neked is jól esne egy kis finomság? Valami, amit gyorsan össze lehet dobni... Persze megértjük, ha kétszer is átgondolod, megéri-e vétkezni? Több heti következetes diétát nem szívesen rúg fel az ember, hisz túl nagy a tét! Ez a csábítóan illatos, puha és édes minipalacsinta viszont nem árthat neked! Alig van benne szénhidrát, bátran egyél belőle többet is!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fontos, hogy cukormentes lekvárral, keserű kakaóval, diétás csokikrémmel edd!

Knap Daniella receptje

Hozzávalók: (10 db minipalacsintához)

65 g teljes kiőrlésű zabliszt

85 g Update Master mix

Eközben a címlapon

3 dl tej

3,5 dkg olvasztott vaj

1 db nagy (L-es méretű) tojás

5 ml Update1 Lovely Sweet

1,5 tk. sütőpor

½ csomag Update1 Vanilla Sweet

1 csipet só

Így készítsd:

  • Mérd a liszteket egy tálba, forgasd össze a sütőporral, add hozzá a tojást, a tejet az édesítőt és a vaníliát, keverd simára. Közepesen sűrű tésztát kapsz.
  • Kend meg vajjal a palacsintasütőt, forrósítsd fel, kanalazz rá annyit a tésztából, hogy 10 cm átmérőjű kerek formát kapj.
  • Amikor szép aranyszínűre sült a palacsinta egyik oldala, sütőlapáttal fordítsd át, figyelj, a másik oldal hamarabb lesz kész!
  • A kész mini palacsintákat porrá darált Update1 Nyírédessel/Zeroval, cukormentes lekvárral vagy mogyorókrémmel, esetleg frissen kiolvasztott mirelit gyümölcsökkel kínáld.