FITTFAZÉK

Mini ka­kaós csiga di­é­tá­zók­nak: Édes fi­nom­ság cukor nél­kül

Végre itt van a min­denki által ked­velt ka­kaós csiga di­é­tás vál­to­zata. Soha többé nem kell le­mon­da­nod gye­rek­ko­rod ked­venc pék­sü­te­mé­nyé­ről. Bát­ran maj­szol­ha­tod még di­é­tá­zás köz­ben is!

Erről a jól ismert finomságról eddig csak álmodoztál, ha tartottad magad a diétához. Most megmutatjuk, hogy tudod ezt a nagy kedvencet  kímélő változatban is elkészíteni.

Mini kakaós csiga Knap Daniella receptje

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

(24 db-hoz) Tészta:

  • 25 dkg Update1 Esti lisztkeverék
  • 2 dl langyos tej
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 7 g instant élesztő
  • 1 teáskanál Update1 Lovely Sweet
  • 1 csipet só

Töltelék:

  •  6 dkg olvasztott vaj
  •  4 evőkanál holland kakaópor
  •  4 evőkanál eritrit

Így készítsd el!

1. A tésztához a lisztet az élesztővel egy tálba keverd össze. 

Eközben a címlapon

2. Egy másik tálban a meglangyosított tejet az olvasztott vajjal, a tojással, az édesítővel és a csipet sóval kézi habverővel keverd homogénre.

3. A kenyérsütőgép üstjébe vagy egy dagasztógépbe először öntsd bele a folyadékokat, majd arra a szárazanyagokat és indítsd el a dagasztást. Amikor a tészta jól összeállt, akkor vedd ki és vágd két részre. Egy lisztezett szilikon lapon néhány mm vastagságúra nyújtsd ki az egyik tésztát.

4. A töltelékhez valókat keverd össze egy tálban, majd a felét a kend rá egyenletesen a kinyújtott tésztára. Tekerd fel a megkent tésztalapot, majd éles késsel vágd 12 kis darabra. A másik tésztát is ugyanígy nyújtsd ki, töltsd meg, tekerd fel és vágd fel.

5. A csigákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd húzz a tepsire egy nagyobb műanyag zsákot, és zárd le. Langyos helyen kb. 35 percig keleszd így a tésztát.

6. A 170-180C-ra felmelegített sütőben a megkelt csigákat süsd aranybarnára kb. 15 perc alatt.

Jó étvágyat hozzá! Tippek: - a dagasztás után, rögtön formázd, töltsd és keleszd, később nem tudsz már vele dolgozni - a tésztát legjobb egy kb. 30 fokos, lekapcsolt sütőben keleszteni - a tepsit azért érdemes becsomagolni egy műanyag zsákba, mert így pára képződik és könnyebben megkelnek a csigák