FITTFAZÉK

Minden diétázó álma: Fokhagymás sajtpogácsa liszt nélkül

Ez a sajtpogácsa az egyetlen, amit büntetlenül ehetsz, amikor egy kis sós nasira vágysz. Fokhagymás, parmezános íze mindenkit elvarázsol!
  • Szerző: Ripost

Ez a gluténmentes, fokhagymás pogácsa a legegyszerűbb és a legegészségesebb ropogtatni való, amivel megkoronázhatod az ünnepi hangulatot, vagy a baráti összejövetelt. Ha egyszer megkóstolod, nem tudod majd abbahagyni. Jól tedd el a receptet, hogy bármikor, pillanatok alatt össze tudd dobni ezt a finomságot!

Fokhagymás sajtpogácsa

Hozzávalók:

  • 1 csésze mandula liszt
  • 1/3 csésze kókusz liszt
  • 3/4 csésze reszelt parmezán
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 6 gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 6 tojás
  • 1/3 csésze kókusz olaj

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

2. Egy nagy tálban keverd össze a liszteket, a sütőport, a parmezánt és a petrezselymet.

3. Egy kisebb tálban a tojásokat keverd össze a kókuszolajjal és a felaprított fokhagymával. Majd mindez kerüljön a száraz hozzávalókhoz. Ha egységes lett a massza várj 2-3 percig, amíg kicsit besűrűsödik az egész.

4. Evőkanállal rakj kis halmokat a sütőpapírra, és lapítsd el mindegyiket. Rakhatsz a tetejükre még egy kis parmezánt.

5. 15-20 perc alatt süsd aranybarnára a pogácsákat.