Minden diétázó álma: Fokhagymás sajtpogácsa liszt nélkül
Ez a sajtpogácsa az egyetlen, amit büntetlenül ehetsz, amikor egy kis sós nasira vágysz. Fokhagymás, parmezános íze mindenkit elvarázsol!- Szerző: Ripost
Ez a gluténmentes, fokhagymás pogácsa a legegyszerűbb és a legegészségesebb ropogtatni való, amivel megkoronázhatod az ünnepi hangulatot, vagy a baráti összejövetelt. Ha egyszer megkóstolod, nem tudod majd abbahagyni. Jól tedd el a receptet, hogy bármikor, pillanatok alatt össze tudd dobni ezt a finomságot!
Fokhagymás sajtpogácsa
Hozzávalók:
- 1 csésze mandula liszt
- 1/3 csésze kókusz liszt
- 3/4 csésze reszelt parmezán
- 2 teáskanál sütőpor
- 6 gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
- 1 evőkanál szárított petrezselyem
- 6 tojás
- 1/3 csésze kókusz olaj
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Egy nagy tálban keverd össze a liszteket, a sütőport, a parmezánt és a petrezselymet.
3. Egy kisebb tálban a tojásokat keverd össze a kókuszolajjal és a felaprított fokhagymával. Majd mindez kerüljön a száraz hozzávalókhoz. Ha egységes lett a massza várj 2-3 percig, amíg kicsit besűrűsödik az egész.
4. Evőkanállal rakj kis halmokat a sütőpapírra, és lapítsd el mindegyiket. Rakhatsz a tetejükre még egy kis parmezánt.
5. 15-20 perc alatt süsd aranybarnára a pogácsákat.