INSIDER

Mi­ku­lás-zok­ni­ban ér­kez­nek az új­szü­löt­tek

Bu­da­pes­ten az egyik kór­ház új­szü­löt­tosz­tá­lyán már tom­bol a ka­rá­cso­nyi láz! A pi­ci­ket egé­szen az ün­ne­pek vé­géig a nő­vé­rek kis tél­apó­zok­niba he­lye­zik, és így adják át az édes­anyák­nak. Az ara­nyos kez­de­mé­nye­zés meg­ál­mo­dója, Vik­tó­ria nővér, a Ri­post-nak be­szél elő­ször öt­le­té­ről!
–    Először egy külföldi oldalon láttam ezt az aranyos ötletet - kezdte Viki.  - Másnap kikértem a felettesem véleményét, hogy mit szólna hozzá, ha az osztályunkon mi is alkalmaznánk. Annyira megtetszett neki az ötlet, hogy idén már igényt tartottak a folytatásra. Az anyukák is imádják, úgyhogy mindenki nagyon örül a kis télapózokninak.  
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha megtehetnénk, odaadnánk az anyukáknak, hogy abban vigyék haza a babájukat, de sajnos túl kevés van belőle. Sokkal több anyagra lenne szükségünk hozzá – mesélte a nővérke. Viktória azt is elmondta, hogy ők csak megveszik az anyagot, és egy varrónővel varratják meg.  Azt szeretnék, hogy később az összes kórházban alkalmazzák ezt a kedves ötletet karácsony környékén.