LEGFRISSEBB

Mig­rán­so­kat vonzó mág­ne­sen dol­go­zik Brüs­szel

To­vábbi vonz­erőt je­len­tene az il­le­gá­lis mig­rán­sok szá­mára, ha az Eu­ró­pai Par­la­ment (EP) ha­tá­ro­za­tá­nak meg­fe­le­lően meg­vál­tozna az eu­ró­pai me­ne­kült­ügyi rend­szer - je­len­tette ki a mi­nisz­ter­el­nök bel­biz­ton­sági fő­ta­nács­adója az M1 ak­tu­á­lis csa­torna csü­tör­töki mű­so­rá­ban.
  • Szerző: Ripost

Bakondi György emlékeztetett arra: az EP javaslata szerint a jövőben nem abban az országban kellene elbírálni a migránsok menekültkérelmét, ahol először az EU területére lépnek, hanem abban a tagállamban, ahová egy elosztási kvóta alapján irányítják őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ez annál is inkább problémát jelent, mert oda is szétterítenék a migránsokat, amelyek nem bevándorló-országok

- fűzte hozzá.

További bizonytalanságot okoz, hogy mi lesz akkor, ha az érintett migráns nem akar a számára kijelölt tagállamban maradni; illetve, ha nem fogadják el a menekültkérelmét, miként toloncolják ki - sorolta.

Szerinte erre a változtatásra ma felkészületlen az európai jogrend, illetve már Nyugat-Európában sem tagadják, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus, illetve az erőszakos bűncselekmények között összefüggés tapasztalható.

Ezt az is bizonyítja, hogy Nyugat-Európában az elmúlt időszakban migránsok részvételével több szervezett támadás történt rendőrök és tűzoltók ellen, aminek vélhető célja, hogy teszteljék és elbizonytalanítsák a biztonsági erőket, illetve a lakosságot - mondta Bakondi György.