KÜLFÖLD

Mo­lo­tov-kok­té­lo­kat do­bál­tak a mig­rán­sok Dort­mund­ban

Szem­ta­núk sze­rint az egész olyan volt, mintha egy há­ború kö­ze­pébe csöp­pen­tek volna. A rend­őr­ség azt kö­zölte, hogy két, ro­mák­ból és szí­ri­a­i­ak­ból álló, ri­va­li­záló banda csa­pott össze, ami­nek során még Mo­lo­tov-kok­té­lok is elő­ke­rül­tek.
  • Szerző: WM

Számtalan segélyhívás érkezett a dortmundi rendőrséghez egyidejűleg, amelyek egyöntetűen arról számoltak be, hogy több tucat ember esett egymásnak a német nagyváros forgalmas utcájában. A hatóságok azonnal tudták, hogy valami komoly dolog történhetett, ezért azonnal több mint 100 egyenruhást vezényeltek a helyszínre. Az ott tapasztaltak azonban még a sokat látott rendőröket is megdöbbentették. A beszámolók szerint széklábakkal, fahasábokkal és Molotov-koktélokkal dobálták egymást a verekedők.

A rendőrautókat látva aztán végül mindenki menekülni kezdett, az egyenruhások pedig megpróbálták eloltani a már meggyújtott és hátrahagyott Molotov-koktélokat. A hatóságok közlése szerint végül három fiatal szíriai migráns állítottak elő a rendőrök, akiket néhány óra elteltével aztán ismét szabadon engedtek. A nyomozók szerint különböző nemzetiségű, de főleg roma és szíriai férfiak estek egymásnak, az azonban még számukra is rejtély, hogy mi lehetett a tömegverekedés kiváltó oka.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrök azonban abból indulnak ki, hogy egy már előre lebeszélt összecsapásról lehet szó, ezt támasztja alá az is, hogy több tucat Molotov-koktél volt a bevándorlóknál.