NÍNÓ

Egy kor­cso­lya­pá­lyán zak­lat­ták sze­xu­á­li­san a 13 éves lányt

A sok­kos ál­la­potba ke­rült kis­lány a biz­ton­sági sze­mély­zet­hez si­e­tett, akik azon­nal ér­te­sí­tet­ték a rend­őrö­ket. A hely­szí­nen négy kis­korú afgán mig­ránst vet­tek őri­zetbe.
  • Szerző: WM

A történtekről a korcsolyapálya egyik biztonsági őre számolt be a Facebook oldalán. Mint írja, a linzi jégdiszkóban múlt szombaton többen is szexuálisan zaklattak egy 13 éves kislányt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Szerencsére megbízott bennünk a kislány, így még a helyszínen el tudtuk fogni az elkövetőket. Menedékkérők voltak. Hármat azonnal elkaptak a rendőrök, a negyediket pedig én adtam át végül a zsaruknak

– írta bejegyzésében a biztonsági őr.

A posztot rövid időn belül több százan osztották meg, majd sajtó megkeresésre a rendőrség is elismerte a történteket. Közölték: valóban négy kiskorú afgán migránst vettek őrizetbe, miután felmerült a gyanú, hogy szexuálisan zaklattak egy 13 éves kislányt. A fő gyanúsított egy 12 éves fiú, aki a lány mellét és egyéb intim területeit fogdosta. A négy fiatal ellen megtették a feljelentést, majd átadták őket a gyámjaiknak.

A hivatalos adatok szerint Felső-Ausztriában jelenleg 264 kíséret nélkül érkezett kiskorú migráns van állami gondozásban.