KÜLFÖLD

Kom­pok ké­mé­nye­i­ről kel­lett le­szedni a buj­káló mig­rán­so­kat

A fran­cia rend­őr­ség sze­rint össze­han­golt tá­ma­dá­sok so­ro­zata tör­té­nik a ca­lais-i kö­tő­ben. Mig­rán­sok tu­cat­jai ro­ha­moz­zák meg a Nagy-Bri­tan­nia felé tartó kom­po­kat, hogy be­jus­sa­nak a szi­get­or­szágba.
  • Szerző: WM

Az illegális bevándorlók mindig új módszereket találnak ki annak érdekében, hogy mihamarabb eljussanak Franciaországból Nagy-Britanniába. A is többször írt arról, hogy a francia kikötő- és határvárosban, Calais-ban illegális migránstáborokat alakítottak ki a bevándorlók, hogy onnan próbáljanak meg felkapaszkodni egy-egy Angliába tartó kamionra. Miután a francia hatóságok felszámolták a tábort, a migránsok új módszerekkel próbálkoztak, például gumicsónakokat vettek, hogy átjussanak a szigetországba. Legutóbb pedig a kompokat vették célba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagyjából százan megrohamoztak egy Nagy-Britanniába induló kompot, több tízméteres magasságba, a komp kéményéhez másztak fel. Elrejtőzni persze nem tudtak, így a rendőrök és a tűzoltók leszedték őket. A francia tűzoltóság szerint ketten a tengerbe zuhantak, de kimentették őket. A rendőrök hatvan embert tartóztattak le. Az incidens miatt  jó ideig szünetelt a kompforgalom a franciaországi Calais és az angliai Dover között.