NÍNÓ

Saját csa­lád­tag­jai akar­tak vé­gezni a 17 éves lánnyal

Egy 17 éves lí­biai szü­le­tésű lányt kel­lett élet­ve­szé­lyes sé­rü­lé­sek­kel kór­házba szál­lí­tani a né­met­or­szági La­u­p­heim­ban. A rend­őr­ség két gya­nú­sí­tot­tat vett őri­zetbe: a szír fér­jet és a fi­a­tal nő báty­ját.
  • Szerző: WM

Megpróbáltak megölni egy 17 éves migránslányt Németországban. A laupheimi rendőrség azt közölte, hogy a fiatalkorú nőt egy késsel szúrták le, a sebesülései pedig olyan komolyak voltak, hogy életveszélyes sérülésekkel szállították be a helyi kórházba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A brutális támadás után a két feltételezett elkövető menekülni próbált, ám a rendőröknek egy közeli pályaudvaron sikerült őket elfognia. Mint kiderült, az egyik gyanúsított a líbiai áldozat 20 éves bátyja, a másik pedig a fiatal lány 34 éves szír férje.

A nyomozás érdekeire hivatkozva a hatóságok még nem közölték, hogy mi lehetett az indíték, azt azonban elárulták, hogy a pár az iszlám törvények szerint kötött házasságot, vagyis a német törvények szerint hivatalosan nem volt férj és feleség. Az ügyben eljáró rendőrök azt sem zárják ki, hogy vallási okokból történhetett az emberölési kísérlet. A 20 éves líbiai migráns a rendőrségen elismerte, hogy részt vett a húga bántalmazásában. Az ügy pikantériája, hogy a líbiai migránslány bátyját február 26-án engedték ki az előzetes letartóztatásából.

Korábban ugyanis azzal gyanúsították meg, hogy segített egy súlyos államellenes bűncselekmény előkészítésében, és hamis tanúvallomást tett a bíróság előtt.