KÜLFÖLD

Mig­ráns­ter­ror az is­ko­lák­ban, élet­ve­szély­ben a nem musz­lim gye­re­kek

Egy ber­lini is­ko­lá­ban egyre na­gyobb prob­léma a rassziz­mus. De nem a mig­ráns di­á­ko­kat bánt­ják, ahogy azt sokan gon­dol­nák, hanem a be­ván­dor­lók gye­re­kei ter­ro­ri­zál­ják a nem Al­lah­ban hí­vő­ket.
  • Szerző: WM

A berlini Tempelhof nevű kerületben él szinte  a legtöbb migráns, ez pedig már az iskolákban is komoly problémákat okoz. A Bild arról számol be, hogy már az általános iskolás gyerekek között is egyre gyakoribbak az életveszélyes fenyegetőzések. Egy apa például arról mesélt, hogy a lányát muszlim diákok zaklatják, mert nem Allahban hisz. Amikor pedig kiderült, hogy az egyik szülői ágról zsidó felmenői is vannak, akkor vészjósló hangsúllyal azt kezdték skandálni, hogy zsidó, zsidó.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A név nélkül nyilatkozó édesapa azt is elmondta, hogy a lányát nem először éri ilyen atrocitás. Korábban hülyének nevezték a szüleit, amiért nem iszlám hitűnek nevelik, három éve pedig azzal fenyegették meg a diáklányt és társait, hogy mindenki el fog égni, aki nem Allahban hisz. A szülők jövő héten találkoznak az iskola vezetőivel, de az apa azt meséli, hogy a legnagyobb probléma, hogy a fenyegetőzők továbbra is az iskolába járhatnak. 

Ausztriában egy 10 éves gyerektől rettegnek

Egy Salzburg mellett található általános iskolában pedig arról számolnak be a gyerekeikért aggódó szülők, hogy egy 10 éves szír gyerek tartja rettegésben társait. Nem csak terrorizálja a többieket, hanem rendszeresen életveszélyesen meg is fenyegeti őket. A szülők aggodalma nem alaptalan, a szír fiú ugyanis feltöltött magáról az internetre egy videót is, amin például késekkel hadonászik.

Amikor pedig az igazgatóhoz kell mennie a magatartása miatt, akkor előtte teljesen kiborul, és szó szerint fejjel nekifut a falnak. 

A Kronen Zeitung azt írja, hogy a tanuló már 10 évesen radikálisnak  számít.Egy lányt például azzal fenyegetett meg a 10 éves fiú, hogy ha nem megy hozzá feleségül, akkor megöli. A gyerek még csak három hete jár az iskolába, de a szülők már kénytelenek voltak a polgármesterhez fordulni segítségért. Többen azt mondták, hogy amíg nincs megoldás, addig nem engedik a gyermekeiket az iskolába. 

Az osztrák lap úgy tudja, hogy a fiút az előző iskolájából agresszív magatartása miatt kirúgták. A diák szülei nem beszélnek németül és az integrációt nem tartják semmire. 

Eközben a címlapon