HARCÉL

Mig­rán­sok Eu­ró­pá­ját te­rem­tené meg Tim­mer­mans

A be­ván­dor­lás­párti bal­ol­dal csúcs­je­löltje, Frans Tim­mer­mans a mig­rán­sok be­te­le­pí­té­sére ké­szül - je­len­tette ki Hid­véghi Ba­lázs, a Fi­desz kom­mu­ni­ká­ciós igaz­ga­tója szer­dai bu­da­pesti saj­tó­tá­jé­koz­ta­tó­ján, re­a­gálva az eu­ró­pai par­la­menti vá­lasz­tási csúcs­je­löl­tek előző napi né­met­or­szági te­le­ví­ziós vi­tá­jára.
  • Szerző: MTI

Frans Timmermans "az úgynevezett szolidáris menekültügyi rendszerről prédikált", azonban ez valójában nem lenne más, mint a határvédelmi kerítés elbontása, a migránskvóták bevezetése és a bevándorlók betelepítése az Európai Unióba - mondta Hidvéghi Balázs.

Szerinte Timmermans - akit Soros György egyik legszorosabb szövetségesének nevezett - minden egyes megszólalása mutatja, hogy ha ő kerül a brüsszeli bizottság élére, akkor nem megállítani, hanem támogatni fogja a bevándorlást.

Timmermans a Soros-kottából játszik
Timmermans a Soros-kottából játszik

A szocialisták csúcsjelöltje legalizálni akarja a gazdasági bevándorlást, be akarja vezetni a kvóták rendszerét, a mindezt elutasító országokat pedig megbüntetné.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, ezekhez a migrációpárti lépésekhez a brüsszeli tervek már készen állnak, az elmúlt években az Európai Bizottság és az Európai Parlament is számos erre irányuló döntést hozott vagy készített elő.

Hidvéghi Balázs közölte: Timmermans a mostani vitában is támadta a bevándorlást elutasító Magyarországot, és a hírek szerint rövidesen ismét ide utazik, az "itteni bevándorláspárti szövetségeihez", például ahhoz az MSZP-hez, amelynek egyik képviselője a minap ígérte meg az európai szocialistáknak a határkerítés lebontását.

A fideszes politikus arra kérte a magyar embereket, hogy a május 26-i EP-választáson

"üzenjük meg Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani".

Ehhez olyan EP-képviselőkre van szükség, akiknek Brüsszelben is Magyarország lesz az első, akik nemet mondanak a bevándorlásra - hangsúlyozta.

Eközben a címlapon
Hidvéghi: A migrációpárti tervek készen állnak Brüsszelben
Hidvéghi: A migrációpárti tervek készen állnak Brüsszelben

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber néppárti csúcsjelölt szerint Magyarország rossz irányba tart, Hidvéghi Balázs úgy reagált: Manfred Weber megsértette a magyarokat, amikor azt nyilatkozta, hogy a magyarok szavazataival nem akar európai bizottsági elnök lenni. Amíg ezt a sértést nem korrigálja, addig nem számíthat Magyarország támogatására.

Arra a felvetésre, hogy Frans Timmermans szerint a 2015-ös menekültválság idején a német kancellár, Angela Merkel "az emberségességével megmentette Európát", a kormánypárt kommunikációs igazgatója azt mondta:

a Fidesz szerint nem emberséges Európát veszélybe sodorni, beengedni illegális bevándorlók tömegeit - köztük terroristákat is -,

ehelyett a határok megvédését tartják emberségesnek, és azt, ha ott segítenek, ahol nehézségekkel küzdenek.

Arra a kérdésre, hogy egy video tanúsága szerint az MSZP-s Ujhelyi István arra kérte a Jobbikot, legyenek harcostársak, Hidvéghi Balázs úgy reagált: ezek a szereplők a hatalomért és a pénzért mindenre képesek.