KÜLFÖLD

Vá­lo­ga­tás nél­kül ver­ték össze a já­ró­ke­lő­ket a mig­rán­sok, 75 éves az egyik ál­do­zat

Két afgán fi­a­tal fogta magát, és fel­ke­re­ke­dett, hogy be­jár­ják a né­met­or­szági Re­gens­burg bel­vá­ro­sát. A séta ön­ma­gá­ban azon­ban nem tűnt túl iz­gal­mas­nak, ezért vá­lo­ga­tás nél­kül já­ró­ke­lő­ket kezd­tek bán­tal­mazni.
  • Szerző: WM

A rendőrség közlése szerint a 18 és 19 éves migránsok egy órán belül négy férfit is bántalmaztak, köztük egy 75 éves nyugdíjast. Az idős férfit az egyik buszmegállóban támadták meg, a földre lökték, az esés miatt több csontja is eltörött. A bántalmazott nyugdíjas segítségére siető fiatalt szintén megverték, ő azonban könnyebb sérülésekkel megúszta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A két afgánt végül a vasútállomáson sikerült őrizetbe vennie a rendőröknek. Regensburg rendőrségi szóvivője, hogy súlyos testi sértés miatt indult a bevándorlók ellen eljárás, a bíróságon pedig elrendelték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Tavaly december elején Ambergben négy 17 és 19 év közötti fiatal migráns döntött úgy, hogy  járókelőkre támadnak. Abban az esetben mindenkit megütöttek és megrugdostak, aki az útjukba került. Akkor összesen 12 áldozata lett az erőszaknak.