KÜLFÖLD

Tu­cat­já­val ve­szik őri­zetbe a mig­rán­so­kat

Már­cius eleje óta fo­lya­ma­to­sak a raz­ziák Auszt­ri­á­ban. A mig­rán­so­kat célzó el­len­őr­zé­sek során 2200 em­bert vi­lá­gí­tot­tak át, és 124 be­ván­dor­lót vet­tek őri­zetbe.
  • Szerző: wm

Egész Ausztriát sokkolta az a támadás, amelyet egy drogos afgán férfi követett el március elején. A migráns egy orvos házaspárt és a lányukat sebesítette meg életveszélyesen egy késsel. A támadó később azzal magyarázta tettét, hogy nem tetszett neki, hogy a családnak jókedve van, és hogy nevetgélnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A történtek óta országszerte razziákba kezdtek a hatóságok, és elsősorban azokon a főként migránsok lakta helyeken ellenőriznek, amelyek a legproblémásabbnak számítanak.

Március eleje óta 108 ilyen razziát hajtottak végre, minek során 2200 embert világítottak át, 124 migránst pedig őrizetbe vettek, közülük 63-at azonnal kitoloncolási őrizetbe helyeztek. A Kronen Zeitung nevű osztrák lap idézi az osztrák belügyminisztert, aki úgy fogalmazott, hogy az eddigi eredmények önmagukért beszélnek, és a jövőben is konzekvensen folytatni fogják az ellenőrzéseket.