KÜLFÖLD

Mig­ráns­in­vá­zi­ó­tól tart az oszt­rák bel­ügy­mi­nisz­ter

Az Eu­ró­pát sújtó tö­me­ges be­ván­dor­lás újabb hul­lá­mára fi­gyel­mez­tette Brüsszelt le­vél­ben az oszt­rák bel­ügy­mi­nisz­ter, Her­bert Kickl.
  • Szerző: MTI

A jobboldali FPÖ színeiben politizáló Herbert Kickl az Európai Bizottsághoz intézett levelében arra figyelmeztetett, hogy újabb nagyszabású migrációs hullám érheti el Európát Törökország irányából– számolt be a levél részleteiről a Junge Freiheit az osztrák Kronen Zeitungra hivatkozva.

Herbert Kickl leszögezte, hogy az Europol adatai szerint már jelenleg is több tízezer migráns van a régióban,

köztük 60 ezren Görögországban, ötezren Bosznia-Hercegovinában és további 5 ezer Szerbiában.Az osztrák belügyminiszter szerint mindemellett

EZEKET OLVASTAD MÁR?

5,6 millióra tehető azoknak a szíriaiaknak a száma a Közel-Keleten, akik potenciálisan útnak indulhatnak Európába.

Ezek a számok újabb válságra figyelmeztetnek – tette hozzá Kickl.

A belügyminiszter szerint az Európai Bizottságnak minél előbb reagálnia kell ezekre a fejleményekre, emellett „egyértelmű jelzést” kell küldenie az érintetteknek. Kickl úgy véli, hogy

a valódi menekülteknek joguk van a méltó és biztonságos élethez, azonban nincs joguk ahhoz, hogy szabadon válasszák meg a célországot.

„Csak egy határait megvédő Európa segíthet azoknak, akik valóban védelmet igényelnek” – jelentette ki az FPÖ politikusa.

Orbán Viktor miniszterelnök sok éve mondja már ugyanezt.