KÜLFÖLD

Mig­ráns­ban­dák lepik el a nép­szerű par­kot

Újabb mig­ráns­tá­bor nyí­lik a fran­cia fő­vá­ros­ban: a pá­ri­zsi vá­ros­ve­ze­tés a híres Bois de Bo­u­logne par­kot sze­melte ki a célra.
  • Szerző: Ripost

Az új tábor az újonnan érkezőket szállásolná el, valamint a Porte de la Chapelle-ből is ide szállítanák át az ideiglenes lakókat – közel 1500 migránst. Ott a központ már annyira zsúfolttá vált, hogy a városháza a tábor bezárása, és egy új, tágasabb területen elhelyezkedő központ megnyitása mellett döntött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Europress / Martin Bureau - AFP
Fotó: Europress / Martin Bureau - AFP
Fotó: AFP

Így esett a választás a 16. kerületi parkra, amellyel a város vezetői azt is el szeretnék érni, hogy Párizs keleti és nyugati fele kiegyensúlyozottabban osztozzon a migránsok ellátásának terhén. Az ötlet támogatói szerint a nyugati oldalon fekvő Bois de Boulogne egyes részeit szinte alig használják a helyiek, ráadásul a park egész területére be van vezetve az áram és a víz, így kisebb erőfeszítéssel és áldozathozatallal lehetne létrehozni az újabb tábort.

A kerület lakói azonban nem így látják a dolgot:

Már eleve itt vannak a prostituáltak, este 6 óra után nem lehet kimenni a parkba. Ha még a migránsokat is idehozzák, hová fogunk menni? Évek óta Párizsban élek, és ellenzem ezt a tervet!

– mondta egy helyi férfi.

A lakosok csak abban reménykedhetnek, hogy a városháza az e héten esedékes szavazáson elutasítja a tervet – de erre kicsi az esély, miután Anne Hidalgo polgármester is jelezte, hogy szeretné megvalósítani az ötletet.

Eközben a címlapon
A Bois de Boulogne Párizs második legnagyobb területű parkja – a New York-i Central Park kétszeresét teszi ki. A botanikus kertnek is otthont adó parkban rendszeresen tartanak családi programokat, koncerteket és sporteseményeket, de éjszakánként a prostituáltak és futtatóik uralják a területet.