KÜLFÖLD

Mig­rán­sára­dat és ter­ro­riz­mus fe­nye­geti Né­met­or­szá­got

Egyet­ért a Frank­fur­ter All­ge­meine Ze­i­tung című német kon­zer­va­tív lap hír­por­tálja ol­va­só­i­nak több mint két­har­mada a német szö­vet­ségi al­kot­mány­vé­delmi hi­va­tal (BfV) volt ve­ze­tő­jé­nek, Hans-Georg Ma­as­sen a ma­gyar M1 hír­csa­tor­nán tett ki­je­len­té­se­i­vel.
  • Szerző: MTI

Egy online véleménykutatásokkal foglalkozó társaság, az Optinary által készített felmérés csütörtök esti állása szerint 11 ezer 199 olvasó szavazata alapján 67 százalék egyetért azzal az állítással, hogy a BfV korábbi elnökének, Hans-Georg Maassennek igaza van.

Maassen véleményével a németek 67 százaléka egyetért
Maassen véleményével a németek 67 százaléka egyetért

Hans-Georg Maassen a hétfőn sugárzott interjúban kiemelte, hogy

a terrorveszély és a migrációs nyomás németországi növekedésére számít.

Arról is beszélt, hogy a migráció és a terrorizmus egymással összefüggő veszélyei a német pártrendszer felbomlásához vezethetnek.

A belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat volt vezetője elmondta, hogy elmaradtak a 2015-ös menekülthullám megismétlődésének megakadályozását célzó intézkedések.

Az Európai Unió külső határának hatékony védelmére kellett volna összpontosítani, hogy

"csak azok jöjjenek hozzánk Európába és Németországba, akik valóban menedékre szorulnak, és nem a szegénység ellen menekülők",

hiszen nem fogadhatják be a világ minden emberét. Mint mondta, a Közép-Keletről és Afrikábólhatalmas méretű menekültáradat fenyeget, és akár már most nyáron, vagy ősszel, esetleg a jövő évben megindulhat.

Eközben a címlapon
Valóban meghamisították a chemnitzi tüntetésről készült felvételt
Valóban meghamisították a chemnitzi tüntetésről készült felvételt

Azt is mondta, hogy

a bűnözés és a terrorizmus növekedésével kell számolni,

és azzal is, hogy a bűncselekmények elbizonytalanítják a választókat, akik így új pártok felé fordulnak. Több országban ez a jelenség viszonylag gyorsan a kormány leváltásához vezetett.

Hans-Georg Maassen 2012 augusztusától tavaly novemberig volt a BfV vezetője. Posztjáról a szociáldemokraták követelésére kellett távoznia, azért, mert kétségbe vonta a Chemnitzben készült, "idegenek üldözését" bemutató felvétel hitelességét.

A fasisztának és rasszistának bélyegzett tüntetők egy német megölése után vonultak utcára.

Utóbb bebizonyosodott, hogy Maassennnek volt igaza és valóban meghamisították a felvételt.