KÜLFÖLD

Zseb­pén­zét kö­ve­telte a mig­ráns, amit ez­után tett, az meg­bo­csájt­ha­tat­lan

Egy 17 éves Ma­li­ból ér­ke­zett mig­ránst vet­tek őri­zetbe a rend­őrök egy Linz kö­zeli me­ne­kült­szál­lón. A fi­a­tal be­ván­dor­lót erő­sza­kos vi­sel­ke­dése miatt több­ször át kel­lett már köl­töz­tetni. Leg­utóbb a me­ne­kült­ott­hon egyik se­gí­tő­jét fe­nye­gette meg, majd bán­tal­mazta is.
  • Szerző: WM

Az afrikai migránst december végén költöztették át egy Linzhez közeli menekültotthonba, mert előző helyén olyan agresszívan viselkedett, hogy egyszerűen kitették onnan. A fiatalember még egy hete sem volt az új helyén, amikor január másodikán követelte a szálló egyik segítőjétől, hogy adják oda neki a havonta járó zsebpénzét. Amikor a 40 éves alkalmazott ezt megtagadta, a bevándorló azzal fenyegette a segítőjét, hogy elteszi láb alól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nő komolyan vette a verbális inzultust, ezért értesítette a rendőrséget. A járőrök őrizetbe is vették a fiatalt, de néhány óra múlva ismét szabadon engedték. A következő reggel a migráns pedig újból elismételte követeléseit. A negatív választ hallva a 17 éves fiatal rugdosni kezdte az iroda ajtaját, majd több dolgot is összetört.Végül a 40 éves segítőjére támadt, akit a földre tepert, majd többször is megütötte ököllel.

Az áldozat saját maga tudott elmenni a közelben lévő kórházig, míg az afrikai migránst ismét őrizetbe vették, ám ezúttal súlyos testi sértés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba is helyezték.