KÜLFÖLD

Sok­koló in­for­má­ciók: Ter­ror­tá­ma­dás tör­tén­he­tett Bécs­ben

Egy mig­rá­ciós hát­terű férfi kö­ve­tett el múlt éjjel ké­se­lé­ses tá­ma­dást Bécs­ben egy oszt­rák ka­tona ellen. A rend­őr­ség sze­rint min­den jel arra utal, hogy ter­ror­tá­ma­dás tör­tént.
  • Szerző: WM

Mint arról korábban a is beszámolt, hétfőre virradó éjjel újabb késeléses támadás rázta meg Bécset. Ez pár napon belül a sokadik eset volt, egyesek azt mondják, hogy az osztrák fővárosban elszabadult a pokol a migránsok miatt.

A hétfő hajnali támadást az iráni nagykövetség előtt posztoló katona ellen követték el. Az osztrák katonára késsel támadt egy férfi. A katona szó szerint küzdött az életéért, először  paprikaspray-vel, majd szolgálati fegyverével próbálta megvédeni magát. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lövések eltalálták  merénylőt, aki a helyszínen életét vesztette. Az osztrák sajtóban először csak a férfi korát közölték, és azt hogy rendelkezett osztrák állampolgársággal. Mint kiderült, a 26 éves Mohamed E. valóban Ausztriában született, de családja Egyiptomból származik, vagyis migrációs háttérrel rendelkezik.

A Kronen Zeitung arról ír, hogy a rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy terrorista indíték van a támadás hátterében. Az elsődleges vizsgálatok azt szeretnék kideríteni, hogy az elkövető tagja volt-e bármilyen terrorszervezetnek, vagy hogy iszlamistaként tartották-e számon.