KÜLFÖLD

Sokkoló információk: Terrortámadás történhetett Bécsben

Egy migrációs hátterû férfi követett el múlt éjjel késeléses támadást Bécsben egy osztrák katona ellen. A rendőrség szerint minden jel arra utal, hogy terrortámadás történt.
címkék:
  • Szerző: WM

Mint arról korábban a %% is beszámolt, hétfőre virradó éjjel újabb késeléses támadás rázta meg Bécset. Ez pár napon belül a sokadik eset volt, egyesek azt mondják, hogy az osztrák fővárosban elszabadult a pokol a migránsok miatt.

A hétfő hajnali támadást az iráni nagykövetség előtt posztoló katona ellen követték el. Az osztrák katonára késsel támadt egy férfi. A katona szó szerint küzdött az életéért, először  paprikaspray-vel, majd szolgálati fegyverével próbálta megvédeni magát. 

A lövések eltalálták  merénylőt, aki a helyszínen életét vesztette. Az osztrák sajtóban először csak a férfi korát közölték, és azt hogy rendelkezett osztrák állampolgársággal. Mint kiderült, a 26 éves Mohamed E. valóban Ausztriában született, de családja Egyiptomból származik, vagyis migrációs háttérrel rendelkezik.

A Kronen Zeitung arról ír, hogy a rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy terrorista indíték van a támadás hátterében. Az elsődleges vizsgálatok azt szeretnék kideríteni, hogy az elkövető tagja volt-e bármilyen terrorszervezetnek, vagy hogy iszlamistaként tartották-e számon. 

címkék: