KÜLFÖLD

Fé­nyes nap­pal nyúlt be a 74 éves néni szok­nyája alá a mig­ráns

Egy 19 éves af­ri­kai mig­ránst gya­nú­sí­ta­nak a tá­ma­dás­sal. Egy szak­értő sze­rint sok mig­ráns fe­jé­ben az a kép él, hogy a nyu­gati kul­tú­rá­ban élő lá­nyok, nők min­denre kap­ha­tóak...
  • Szerző: WM

Fényes nappal vált szexuális támadás áldozatává egy 74 éves nyugdíjas a svájci Rheinfeldenben. Az idős nő azt mesélte a rendőröknek, hogy egy ismeretlen fiatal férfi leszólította, majd kérdezés nélkül megpróbálta megcsókolni, fogdosni kezdte, sőt még a szoknyája alá is benyúlt. Az idős áldozat segítségért kiabált, és minden lehetséges módon védekezni próbált. Szerencséjére a támadó a pár perc után elengedte az idős asszonyt, és elmenekült a helyszínről. Az áldozat azonnal hívta a rendőröket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A helyi rendőrség közölte, hogy nem sokkal később sikerült elfogniuk egy 19 éves gambiai férfit, aki nem rendelkezik bejelentett lakcímmel Svájcban. A hatóságok szerint az afrikai migráns Németországban kapott menedékjogot, és onnan szökhetett át Svájcba. A 20min.ch nevű svájci hírportál megszólaltatott egy elismert pszichológust, aki szerint az áldozat életkorának nem volt szerepe a támadásban, a nyugdíjas egyszerűen rosszkor volt rossz helyen.

A gambiai fiatal migráns feltehetően tele volt tesztoszteronnal, és az interneten található felnőtt filmek elhitették vele, hogy a nyugati társadalmakban élő nők mindenre kaphatóak

– véli Ralph Aschwanden. A szakember szerint az eset azért is különleges, mert jól mutatja, hogy az elkövető kultúrájában az az elterjedt nézet uralkodik, hogy az egyedül sétálgató nők vessenek magukra, őket szabad prédáknak tekintik.