NÍNÓ

Min­den­ha­tó­nak érezte magát a mig­ráns: gyil­kolt, kín­zott, erő­sza­kolt

A szo­má­liai Osman M. gyil­kolt, meg­kín­zott má­so­kat, és több nőt is meg­erő­sza­kolt. Rá­adá­sul mind­ezt az idő alatt, amíg Af­ri­ká­ból Eu­ró­pába ért.
  • Szerző: WM

Életfogytiglani börtönre ítélték Olaszországban azt a 22 éves szomáliai migránst, aki egy líbiai menekülttáborban követett el szörnyű bűncselekményeket. A milánói bíróság végül Osman M.-et gyilkosság, kínzás és nemi erőszak elkövetésében találta bűnösnek. Az eljárás során összesen 17-en vallottak a férfi ellen - írja a Welt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ő volt ugyanis az egyik líbiai menekültszálló üzemeltetője, így több száz ember volt neki teljesen kiszolgáltatva.

Osman M. 2016-ban érkezett meg Olaszország partjaihoz a Földközi-tengeren keresztül, és menedékkérőnek adta ki magát. A hatóságok semmi különöset nem is vettek észre, elkezdték a kérelme kivizsgálását. Tavaly novemberben aztán mégis őrizetbe vették, mert egy milánói menekültszállón többen felismerték.A tanúvallomásokból az is kiderült, hogy sokakat azért kínzott a líbiai menekülttáborban, hogy a családtagjaikból pénzt tudjon kihúzni.

A férfi néha túllőtt a célon, ugyanis többeket halálra kínzott. Volt olyan, akit halálra éheztetett, halálra szomjaztatott, vagy egész egyszerűen halálra vert. Két másik nő pedig azt állította a tárgyaláson, hogy Osman M. meg is erőszakolta őket.

A tárgyalás során az államügyész elmondta:

A férfi minden bizonnyal mindenhatónak érezte magát, mivel több száz ember életét tartotta egyszerre a kezében.

Egy másik ügyész pedig úgy fogalmazott, hogy a 40 éves karrierje során még soha nem hallott ennyi és ilyen brutális bűncselekményt. A szomáliai bevándorló egyébként még mindig az ártatlanságát hangoztatja, és kijelentette, hogy ő maga is az erőszak áldozata volt Líbiában.Az utolsó szó jogán elmondta:

Az igazat állítottam, soha nem hazudtam, és főleg nem követtem le semmilyen bűncselekményt.