KÜLFÖLD

Nemi erő­szak a far­sangi buli után, több ál­do­zata is le­he­tett a tet­tes­nek

Nagy erők­kel ke­resi a rend­őr­ség azt a szí­nes bőrű, tört né­met­tel be­szélő férfit, aki egy 21 éves lányt erő­sza­kolt meg egy far­sangi par­tit kö­ve­tően a né­met­or­szági Gi­eßen­ben.
  • Szerző: WM

Rémálomként ért véget egy 21 éves lány számára az a farsangi buli, amelyen a barátaival vett részt a németországi Giessenben. A fiatal nő hétfőn éjszaka egy óra körül tartott hazafelé, amikor észrevette, hogy valaki követi. A 25 év körüli férfi rossz német tudással leszólította áldozatát, majd elvette a telefonját, ezt követően pedig molesztálni kezdte. A giesseni hatóságok úgy fogalmaztak az egyik helyi lapnak, hogy meg kell várni a pontos orvosi szakvéleményt, de a fiatal nő feltehetően nemi erőszak áldozata lett. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hesseni lap azt is megtudta, hogy a rendőrséget végül a bűncselekmény után másfél órával értesítette egy nő, aki az utcán találkozott a rossz állapotban lévő 21 éves áldozattal. Az elkövető természetesen ekkor már nem volt a helyszínen, őt a rendőrség most a megerőszakolt nő személyleírása alapján körözi. Az elkövető ezek alapján egy körülbelül 180 cm magas, tört németséggel beszélő, színes bőrű férfi lehet, akinél egy fehér zacskó volt, nem sokkal a támadás előtt ugyanis még egy közértben bevásárolt. A hatóságok az erőszakoló mellett azt a tanút is keresik, aki tárcsázta a segélyhívó számot.

A 87 ezer lakosú városban nem ez az első nemi erőszakkal kapcsolatos eset. Tavaly egy 28 éves nő esett áldozatul, külön érdekesség, hogy az akkori ügy után kiadott személyleírás kísértetiesen hasonlít a mostanhoz. Tavaly is egy 180 centiméter magas, tört németséggel beszélő színes bőrű elkövetőt kerestek.

Két évvel ezelőtt pedig a helyi vasútállomás közelében egy 34 éves nőre támadt három férfi, akik közül az elsőrendű vádlott szintén bevándorlót volt.