KÜLFÖLD

Mig­ráns gyil­kolt Bé­cs­új­he­lyen! Anyja ta­lált rá 16 éves lánya holt­tes­tére

16 éves lányt gyil­kol­tak meg va­sár­nap haj­nal­ban egy bécs­új­he­lyi köz­park­ban. A fi­a­tal ál­do­zat holt­tes­tére saját édes­anyja buk­kant rá, míg a fel­té­te­le­zett el­kö­ve­tőt - egy 19 éves szír mig­ránst - a fő­vá­ros főleg be­ván­dor­lók lakta Fa­vo­ri­ten nevű ke­rü­le­té­ben fog­ták el a rend­őrök 24 órá­val a gyil­kos­ság után.
  • Szerző: WM

Még csak alig vette kezdetét az új év, máris három, nők ellen elkövetett emberölés sokkolta az osztrák közvéleményt. A 2019-es év első nő ellen elkövetett gyilkosságát egy török származású férfi követte el, aki 39 késszúrással végzett feleségével, ráadásul mindezt a gyermekeik szeme láttára. Az emberek még fel sem ocsúdtak Ausztriában, amikor Bécsújhelyen egy 42 éves osztrák férfit vettek őrizetbe, ő egykori élettársával végzett, feltehetően féltékenységből. Vasárnapra virradó éjjel pedig szintén Bécsújhelyen történt kegyetlen gyilkosság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Egy 16 éves szír lány holttestére bukkant saját édesanyja az otthonuk közelében fekvő közparkban.

Manuela K. nyakán olyan súlyos sérülések keletkeztek, amelyek arra engednek következtetni, hogy a bevándorló családból származó lányt megfojtották.A gyilkos megpróbálta falevelekkel és földdel elrejteni az élettelen testet, ám ez a terv kudarcba fulladt, mivel egy kutyáját sétáltató nő menekülésre kényszerítette a tettest. Az áldozat családja azután indult a lány keresésére, hogy este szórakozni indult, de még reggel sem ért haza. A gyilkosság helyszíntől néhány méterre dulakodás nyomaira bukkantak a helyszínelők.

Egy kép a boldog időkből...
Egy kép a boldog időkből...

Szír migráns a gyanúsított

A bécsi rendőrség közölte, hogy hétfő hajnalban a főváros főként migránsok lakta kerületében elfogtak egy 19 éves szír migránst, akit az emberölés fő gyanúsítottjaként tartanak számon. A hatóságok elsődleges információja szerint Yazan A. és az áldozat Manuela K. korábban egy párt alkottak, de nem sokkal a tragédia előtt a lány szakított barátjával. A szír bevándorló ezen nem tudta túltenni magát, többször is zaklatta szexuálisan Manuelat, aki a rendőrségen feljelentést is tett emiatt.

Osztrák sajtóértesülések szerint a szír migráns 2014-ben érkezett Ausztriába, és menedékkérelmét pozitívan bírálták el a hatóságok. Az elmúlt négy évben azonban több bűncselekményt is elkövetett, így egyáltalán nem volt ismeretlen a hatóságok számára. A Kronen Zeitung azt is tudni véli, hogy tavaly október óta újra vizsgálni kezdték a számára megadott menedékkérelmet, mert felmerült a gyanú, hogy az adatai megadásakor több fontos részletében is hazudott.

A muszlim bevándorlók tulajdonként tekintenek a nőkre

Eközben a címlapon
A férfiak fölötte állnak a nőknek, mivel Allah előnyben részesített egyeseket közülük másokkal szemben, s amiatt, amit javaikból a nőkre költenek. 

Ez az idézet a Koránban áll, nem csoda, hogy a vallásos muszlimok vagyontárgyként tekintenek a nőkre, akiket ők birtokolnak. A más kultúrákban szocializálódott Európába érkező migránsok ezért sok esetben nem is értik, hogy miért követnek el bűnt azzal, ha egy szerintük bűnösen viselkedő nőt megvernek, megerőszakolnak, vagy megölnek.

A muszlimok ezen szemlélete pedig sajnos könnyen vezethet oda, hogy a nyugati bevándorló országokban párhuzamos társadalmak alakulhatnak ki, amiben a migránsok a saját törvényeik és kultúrájuk szerint élnek.