NÍNÓ

El­ké­pesztő for­du­lat: fény de­rült a húgát meg­ölő gyil­kos ha­zug­sá­gára

Ta­valy szep­tem­ber­ben egész Bé­cset sok­kolta az az eset, ami­kor egy 18 éves afgán mig­ráns az utcán szúrta agyon 14 éves húgát. A nyo­mo­zás során ki­de­rült, hogy a vád­lott és az ál­do­zat is jóval idő­sebb, mint azt ko­ráb­ban ál­lí­tot­ták.
  • Szerző: WM

A %RISPOST% tavaly többször is beszámolt arról a sokkoló családi tragédiáról, ami fényes nappal Bécsben történt. Akkor egy magát 18 évesnek valló menedékkérő azért szúrta agyon a 14 évesnek mondott húgát, mert az a nyugati értékek szerint szeretett volna élni. A családja nem nézte jó szemel például, hogy az iskola után a barátaival vagy barátnőivel találkozott. A családi konfliktus már odáig fajult, hogy a lány elköltözött otthonról. A fivére szerette volna, ha haza költözik, a lány azonban hajthatatlan volt, nem kért többet a családja terrorjából. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A fiú ezt nem fogadta el, ezért bosszúból megölte a saját testvérét, a rendőrség becsületgyilkosságról beszél.

A gyilkosság utáni boncolás eredménye komoly meglepetést tartogatott, a kórboncnok megállapította, hogy a 14 évesnek mondott áldozat körülbelül 17 vagy 18 éves lehetett.A rendőrség ezen felbuzdulva az elkövető életkorát is elkezdte vizsgálni. Ott szintén kiderült, hogy a gyilkosság elkövetésekor legalább három évvel idősebb volt, mint amennyinek vallotta magát. Ez azért fontos, mert a 18 és 21 közötti bűnelkövetőkre, vagyis a fiatal felnőttekre enyhébb büntetés vár Ausztriában - írja a Kronen Zeitung.

Ha minden kétséget kizáróan sikerül bebizonyítani, hogy a gyilkos elmúlt 21 éves a húga megölésekor, akkor akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.