KÜLFÖLD

Pisz­toly volt az is­ko­lá­nál egy 11 éves diák ke­zé­ben, be­pá­ni­kolt anyuka hívta a rend­őr­sé­get

Gyer­me­két vitte az ál­ta­lá­nos is­ko­lába az az édes­anya, aki meg­látta, hogy a fia is­ko­la­tár­sá­nak a ke­zé­ben pisz­toly van. A rend­őr­ség nagy erők­kel vo­nult ki a ber­lini is­ko­lá­hoz.
  • Szerző: wm

Amikor a pánikba esett édesanya kérdőre vonta a tíz év körüli gyermeket, hogy mi van a kezében, az azonnal elrohant a helyszínről. Az iskolához riasztott rendőrök nem olyan messze el is kapták a diákot, akiről kiderült, hogy egy 11 éves szíriai migráns, aki a helyi menekülteknek fenntartott otthonban él. Az iskola vezetése szerint a gyerekkel az elmúlt időben többször is probléma volt, mostanában sok esetben nagyon feltűnően viselkedett. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A diáknál egyébként a rendőrök nem találták meg a fegyvert, a fiú később azt mesélte, hogy ijedtében a közeli erdőben rejtette el azt. A hatóságok nagy erőkkel, többek közt rendőrségi helikopter bevetésével is keresték a pisztoly, amit végül egy bokorban találtak meg. A kerületi rendőrség szóvivője szerint a fegyver nem volt megtöltve, azt azonban nem tudják, hogy miként került a fiúhoz. 

Egy nagymama panaszkodott az esetről beszámoló berlini lapnak. Szerinte ugyanis a nyolcéves unokáját és a többi gyermeket sem tájékoztatták a történtekről, többen megijedtek, amikor a helikopter az iskola udvarán szállt le, és az egyenruhásokat meglátták.

Ennél sokkal gondosabban kellett volna eljárnia az iskola vezetésének

- vélekedett a nagymama