KÜLFÖLD

Mi ezt ott­hon min­dig így csi­nál­juk - val­lotta a mig­ráns a bí­ró­sá­gon

Egy 28 éves erit­reai mig­ráns­nak azért kel­lett a vád­lot­tak pad­jára ülnie Né­met­or­szág­ban, mert egy vita során két kilós tég­lá­val dobta fejbe vi­ta­part­ne­rét. Mint mondta: ha­zá­já­ban ez a szo­kás...
  • Szerző: WM

A traunsteini bíróságon elhangzottak szerint, az eritreai bevándorló tavaly júniusban egy két kilós téglával dobott fejbe egy másik migránst, akivel szóváltásba keveredett. A téglát olyan nagy erővel dobta el 28 éves férfi, hogy az szét is tört az áldozat fején. A dobással azonban még nem volt vége az atrocitásnak, a támadó egy márványlappal még kétszer fejbe ütötte a már így is komoly sérüléseket szenvedett társát. Az ügyészség álláspontja szerint az áldozat ezek által életveszélyes állapotba került - írja a chiemgau24.de. A vádlott, a tárgyalássorozat első napján elismerte tettét, de nem értette, hogy miért is kell a bíróságon felelnie tettéért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mi otthon ezt mindig így csináljuk, néha kést veszünk elő, vagy ami éppen a kezünk ügyébe kerül... 

– vallotta az eritreai vádlott a bírós kérdésére, miszerint miért kell egy vitánál egyből téglával dobálózni. Az ügy előzménye az lehetett, hogy az ittas sértett korábban többször is inzultálta a támadót, akinél végül elszakadt a cérna. Az eritreai bevándorló javára válhat, hogy a gazda, akinél dolgoztak a migránsok, tanúvallomásában jó véleménnyel volt a vádlottról.

A sértettet február 23-án hallgatják majd meg, ítélet pedig március 16-án várható. A 28 éves férfi ellen emberölés kísérlete, valamint súlyos testi sértés miatt emeltek vádat.