KÜLFÖLD

Aki azt ál­lítja, hogy a mig­rá­ciós vál­ság­nak vége, az ha­zu­dik! Íme, a szá­mok

A stutt­gar­ter-nachrich­ten nevű német in­ter­ne­tes hír­por­tá­lon meg­je­lent, mig­rá­ciót vizs­gáló elem­zés sze­rint vég­ze­tes hiba lenne hát­ra­dőlni és meg­nyu­godni.
  • Szerző: WM

A szerző, Rainer Wehaus szerint valóban biztató jel, hogy az elmúlt három évben folyamatosan csökkent a Németországban menedékkérő migránsok száma. Tavaly például 16 százalékkal kevesebben érkeztek a hivatalos adatok szerint, mint egy évvel korábban. Ezeket a számokat előszeretettel veszi elő a német kormány, ha meg kell nyugtatni az embereket, hogy a migrációs válságon már túl vagyunk.

Wehaus azonban úgy látja, hogy ez a színjáték csak arról szól, hogy az egykori keletnémet tartományokban idén tartandó választásokon ne érjen el átütő eredményt a bevándorlást ellenző Alternatíva Németországért nevű párt. És akkor még a májusi Európai Parlamenti választásokat nem is említettük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A német kormány tehát el akarja hitetni az emberekkel, hogy a folyamatos csökkenéssel elhárult a veszély: a migránsok meggondolták magukat, már elégedettek a környezetükkel, már nem vágynak jobb életre.

Az igazság azonban az, hogy tavaly még így is 162 ezer új bevándorló nyújtott be menedékkérelmet a német hatóságokhoz. Annyian, mintha tavaly Szeged összes lakója Németországba költözött volna.

A közel-keleti és afrikai migránsok nagy többsége ráadásul továbbra is hivatalos iratok nélkül érkezik Európába, korukról, származásukról számtalan esetben hazudnak. Ezt pedig érthetetlen módon a német törvények nem büntetik. A hivatalos adatok szerint pedig a migránsok kétharmada azonnal a kedvező német szociális rendszerbe kerül, és segélyekből tartják fent magukat.

Rainer Wehaus azzal zárja sorait, hogy a német kormány semmit nem tanult a múlt hibáiból. A fő probléma ugyanis biztosan nem szűnt meg.