KÜLFÖLD

A svéd po­li­ti­kus sze­rint a mig­rán­sok ve­szé­lyez­te­tik a nők biz­ton­sá­gát

Ebba Busch Thor, a svéd Ke­resz­tény­de­mok­ra­ták ve­ze­tője el­ma­rasz­talta a svéd kor­mányt a mig­rá­ciós po­li­ti­kája miatt. A po­li­ti­kus sze­rint a nők biz­ton­sága ke­rült ve­szélybe az el­múlt évek­ben.
  • Szerző: WM

Ebba Busch Thor úgy véli, hogy a nők félelme azért növekszik az országban, mert olyan fiatal férfiakból álló csoportok mászkálnak a városokban, akik olyan helyekről jöttek, ahol a nők nem szabadok és tárgyként kezelik őket. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A politikusnő szerint ijesztő, hogy önkormányzatok ifjúsági szervezetei olyan tanácsokkal próbálják meg a fiatal nőket megvédeni, mint például, hogy se este, se nappal ne mászkáljanak egyedül az utcákon. 

Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy nő vagy úgy dönt, hogy otthon marad, vagy kísérgetni kell. Olyan mintha a nő nem is tudna önállóan létezni a mai Svédországban

- mondta Bursch Thor, majd hozzátette, hogy célkitűzésként tekint arra, hogy egy újfajta feminizmust hozzon létre az országban. A politikusnő azt kérdezi a kanapékon tespedő tévénézőktől, hogy segítenek-e neki ebben, vagy részesei maradnak a problémának.

Egy nem túl régi felmérés egyébként azt mutatja, hogy a Kereszténydemokraták biztos szavazóinak 83 százaléka annak örülne, ha szövetkeznének a bevándorlás ellenes Svéd Demokratákkal, és együttes erővel új irányt adnának az ország bevándorlás politikájának.