KÜLFÖLD

Musz­li­mok böj­tö­lése miatt ma­radt el egy ün­nep­ség a bajor is­ko­lá­ban

Ami­óta ki­tu­dó­dott a dolog, azóta több fe­nye­gető le­ve­let és te­le­fon­hí­vást ka­pott már az in­téz­mény ve­ze­tése. Az igaz­gató azzal vé­de­ke­zik, hogy a di­ák­jaik har­mada mu­zul­mán.
  • Szerző: wm

A bajorországi  aschaffenburgi iskolába ünnepséget terveztek május közepére, ahol a szülők nemzetközi konyhák ételeit szolgálták volna fel a büfében. Az iskola vezetése azonban úgy döntött, hogy az iszlám böjti hónap, a ramadán miatt elhalasztják a rendezvényt, és majd csak a jövő évi tanévben tartják meg. Az eset óta több fenyegető és sértegető levelet, telefonhívást is kapott az oktatási intézmény vezetősége.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az igazgató azonban azt mondja, nem lett volna értelme megtartani az eseményt, mert a 160 diákjuk egyharmada muzulmán, akik csak napkelte előtt és napnyugta után vesznek magukhoz ételt vagy italt.

Az eset ismét felszínre hozta azt a vitát, amely évről-évre minden ramadán idején foglalkoztatja az embereket. Sokak szerint ugyanis meg kellene tiltani a fiatalkorú diákoknak, hogy az iskolai időszak alatt böjtöljenek.