KÜLFÖLD

Mi­csoda mig­ráns­po­li­tika, di­csérve kért se­gít­sé­get a spa­nyol kül­ügy­mi­nisz­ter

Josep Bor­rell spa­nyol kül­ügy­mi­nisz­ter sze­rint Ang­ela Mer­kel meg­men­tette Eu­rópa be­csü­le­tét azzal, hogy 2015-ben meg­nyi­totta az or­szág ha­tá­rait a mig­rán­sok előtt. Bor­rell sze­rint a né­me­tek annyira jók, hogy még a hoz­zá­juk ér­kező mig­rán­so­kat is Né­met­or­szágba kül­dené.
  • Szerző: WM

Egy düsseldorfi lapnak adott interjút Josep Borrell, és elmondta, hogy ha a többi európai uniós tagállam nem akar segíteni, akkor a franciáknak, a németeknek és a spanyoloknak kell egy kis közös koalíciót alkotniuk. A szigorított olasz bevándorlásellenes intézkedések miatt az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a spanyol partokra érkező migránsok száma.A tömeges bevándorlással nem is tudnak mit kezdeni a spanyolok, mert a menekültszállók és központok megteltek, az állam pedig ennyi embert hosszú távon képtelen ellátni.

A új, baloldali kormány azonban hallani sem akar arról, hogy megállítsák az Afrika felől érkező migrációt. Sőt, a spanyol külügyminiszter szerint nem baj, ha jönnek a migránsok, egy részüket majd átküldik a németekhez és a franciákhoz. Borrell szerint ugyanis nagyszerű volt Angela Merkel 2015-ös határnyitása, és ha már benne vannak, akkor vállaljanak még egy kis szolidaritást, és vegyenek át tőlük migránsokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?