KÜLFÖLD

Get­tót csi­nál­tak a mig­rán­sok Köln egyik ke­rü­le­té­ből

Szem­ta­núk el­mon­dása sze­rint a hét­vé­gén 15-20 li­ba­noni mig­ráns ug­rott ki több sport­au­tó­ból Köln egyik ke­rü­le­té­ben, majd base­ball­ütő­vel kezd­ték verni egy­mást. Az eset­ről be­szá­moló em­be­rek még két nap­pal a tör­tén­tek után is sok­kos ál­la­pot­ban vol­tak.
  • Szerző: WM

Múlt hét végén nyolc óra után több kölni lakos is azzal szembesült, hogy óriási ordítozással emberek esnek egymásnak a nyílt utcán. A német nagyváros Kalk nevű kerületében a szemtanúk szerint mintegy 15-20 ember kezdte először csak szidalmazni egymást, majd ökölharcra tértek át, végül pedig előkerültek paprikasprék, baseballütők, sőt még egy kés is. 

Edith és Oliver Bucklitsch egy helyi étteremben dolgoznak, és azt állítják, hogy az egész balhét végignézték, és az eset még két nappal később is sokkolta őket. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Porschék, Audik és BMW-k álltak meg az út szélén, majd kipattantak belőlük izmos férfiak. Baseballütőkkel és paprikasprékkel voltak felfegyverkezve. Olyan volt, mintha Chicago problémás részein lennénk. Hol nőnek fel az unokáim...?

Tette fel a költői kérdést az 53 éves Edith Bucklitsch. A szemtanúkat különösen felzaklatta, hogy a csata helyszínén több nő tapsolva, kiabálva tüzelte a férfiakat. A kölni rendőrség szerint még tart a nyomozás, hogy miért estek egymásnak a migránsbanda tagjai. A hatóságok szerint libanoni bevándorlók a felelősek a rendzavarásért, akikkel többek közt az is baj, hogy luxuskocsikkal járnak, de különböző jogcímeken segélyeket vesznek fel az államtól. 

A mentők öt embert szállítottak kórházba különböző sérülésekkel, közülük kettőt őrizetbe vettek a járőrök. Német lapinformációk szerint további elkövetőket köröz a rendőrség, mivel nekik még az egyenruhások megérkezése előtt sikerült elmenekülniük a helyszínről.