SIKK

Miért nyitja ki min­den nő a szá­ját, na­ponta egy­szer a tükör előtt?

El­ké­pesz­tőn vic­ces lát­vány és sem­mit nem te­hetsz el­lene! Per­sze nem könnyű meg­fi­gyelni, hisz ilyen­kor a sze­med is ter­mé­szet­el­le­ne­sen me­reszt­ge­ted.

Láttad már magad szempillafestés közben? Nos, ez az amitől bármikor simán eltátod a szád. Lehet, hogy még sosem vetted észre magadon, pedig így van.

EZT OLVASTAD MÁR?

Próbáld ki bátran, vagy nézd meg a barátnődet sminkelés közben! Ha más csinálja tényleg sokkal viccesebb.

Ugye, hogy kinyílik?! Valójában egy kisebb csoda lenne, ha nem így lenne.

Mert ez nem más, mint a szervezeted egyik védekező reflexe.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Totális irányíthatatlanság

Talán, ha két kézzel befogod, akkor meg tudod akadályozni, egyébként biztos nem. Ugyanis ez, egy annyira erős és elnyomhatatlan reflex, hogy tudatosan képtelenség irányítani.

Tehát külső ráhatás nélkül, bizony bármilyen erős is a testtudatod, nem fogod tudni zárva tartani!
Eközben a címlapon

A jó hír viszont, hogy teljesen természetes jelenség és minden nőnél ugyanígy működik! Szóval nyugi, ez a furcsa mozdulat csak azt mutatja, hogy nagyon is normális vagy.

Tágra zárt szemek

Tehát, ha valami közelít szemedhez, az azonnal becsukódik. Vagyis becsukódna, de mivel zárt szemmel nem lehet pillát spirálozni, rákényszeríted, hogy nyitva maradjon. Ezt az évek alatt megtanulja ugyan a tested, viszont azzal, hogy természetellenesen tágra nyitod a szemed, működésbe lép a facialis. Ez egy önkéntelen és összehangolt szabályozás az arc-, a száj-, és a szemizmok között, vagyis ha kényszerből nyitod ki a szemed, eltátod a szád.

Nemtől függetlenül

És hogy fokozzuk arcunk rejtett titkainak feltárását, még egy érdekes adat a fenti sorhoz.Láttad már a pasidat borotválkozás közben?! Bizony, ő is kinyitja!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)