RIPOSTER

Miért kelt haj­nali 5-kor Orbán Vik­tor ma reg­gel Je­ru­zsá­lem­ben?

A RIPOST ér­te­sü­lése sze­rint a szo­kott­nál kissé ko­rábbra, haj­nali 5-re ál­lí­totta be az éb­resz­tőórát a ma­gyar mi­nisz­ter­el­nök. Nem min­den­nap ébred az ember a világ talán leg­hí­re­sebb vá­ro­sá­ban, három val­lás szent he­lyén, Je­ru­zsá­lem­ben.
  • Szerző: RIPOST

A szokásosnál némiképp korábbi kelésre azért volt szükség, hogy a mai  sűrű nap előtt jusson némi idő Jeruzsálem kihagyhatatlan csodáinak felkeresésére is.

A mai tárgyalások ugyancsak fontosak. Orbán Viktor Izrael miniszterelnökével, Benjamin Netanjahuval és Andy Harrisszel, a neves  republikánus amerikai kongresszusi képviselővel találkozik, aki fontos szerepet játszott abban, hogy az USA fővárosként ismerje el Jeruzsálemet. ( Ráadásul deklaráltan magyarbarát kongresszusi képviselő.)

EZT OLVASTAD MÁR?
Mintegy  lelki bemelegítésképpen a magyar miniszterelnök úgy döntött, hogy kora reggel meglátogatja a Szent Város néhány ikonikus helyszínét.
Fotó: MTI

Először az Olajfák hegyére ment fel, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra, nem beszélve arról a semmivel össze nem hasonlítható hangulatról, amit a híres bibliai helyszín sugároz.

Orbán Viktor ezután a közelben, a Gecsemáné kertben található templomhoz indult, amelyet azon a helyen emeltek, ahol valaha Júdás rátalált az imádkozó Jézusra.

A néhány perces reggeli elmélyülést egy be nem tervezett alkalmi beszélgetés követte a templom papjával, aki örömmel köszöntötte a magyar miniszterelnököt, közvetlenül a reggeli szentmise előtt.

Aztán alig egy óra múltán máris felpörögtek a diplomácia fogaskerekei, és nyomban megkezdődött az első tárgyalás a neves magyarbarát amerikai politikussal Andy Harrisszel. A baráti megbeszélésen részt vett Gulyás Gergely, a  Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Eközben a címlapon
Andy Harris Maryland állam kongresszusi képviselője fontos politikus Izraelben is. Sokat tett azért, hogy az USA Jeruzsálemet ismerje el Izrael fővárosának. Andy Harris régóta elkötelezett támogatója Magyarországnak is.
Andy Harris Maryland állam kongresszusi képviselője fontos politikus Izraelben is. Sokat tett azért, hogy az USA Jeruzsálemet ismerje el Izrael fővárosának. Andy Harris régóta elkötelezett támogatója Magyarországnak is.

Ezután Orbán Viktor vendéglátójával, Benjamin Netenjahuval folytat majd tárgyalásokat.