TREZOR

Rakj macs­ka­al­mot a büdös ci­pőbe! Hidd el szu­per ötlet!

A nyári for­ró­ság­ban a zárt cipő ma­gába szívja az iz­zadt, be­fül­ledt talp összes ki­pá­rol­gá­sát. Az ered­mény: kí­no­san büdös cipő. Né­hány olcsó trük­kel azon­ban fil­lé­re­kért tün­tet­he­ted el a kel­le­met­len sza­go­kat.

A nagy melegben minél többet iszol, annál többet izzadsz. Hiszen a folyadéknak valahol távoznia kell a rekkenő hőségben is. Ennek a legegyszerűbb módja az izzadás. Nem kivétel ez alól a lábad sem. De nincs annál kínosabb, mikor az ismerőseidnél sem mered már levenni a cipődet, mert félsz, hogy elaltatatod a környezetedet.

( Fotó: Pinterest)
( Fotó: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lehet próbálkoztál már sokféle lábsprayvel, cipő illatosítóval. Ezek azonban nemcsak, hogy nagyon drágák, de a hatásuk sajnos pillanatok alatt elillan.

Létezik azonban olcsóbb és egyszerűbb megoldás is.

A szódabikarbóna csodaszer

Szinte mindenre használhatod ezt az egyszerű szert, miért ne próbálkoznál hát a cipőddel is. Mivel fertőtlenítő és szagtalanító hatása is van, ezért elég ha este lefekvés előtt egy keveset szórsz belőle a bűzös cipődbe.

( Fotó: Pinterest)
( Fotó: Pinterest)

Másnap reggel elég ha kiöntöd, és már mehetsz is. Ha épp nincs otthon szódabikarbóna, helyettesítheted hintőporral is.

Jó ha van egy macskád

Nem gondolnád, de ha macskád van, nincs többé büdös cipő.  Eddig azt hitted, hogy átok a macska utáni takarítás, pedig a cica wc-ben található alom tökéletesen felhasználható a cipőd szagtalanítására is.

( Fotó: Pinterest)
( Fotó: Pinterest)
Hiszen a macskaalom nemcsak nedvszívó, de szagtalanító is. Nincs más dolgod, mint hogy kerítsd egy régi zoknit.

Töltsd meg félig macskaalommal, köss rá csomót és tedd a cipődbe éjszakára. A bombabiztos hatás kedvéért használj illatosított macskaalmot.

Eközben a címlapon

Fertőtleníts

A rossz szag okozói legtöbbször a gombák, melyek a bőrödön kifejezetten jól érzik magukat a nedves és meleg közegben. Az izzadtság a legtökéletesebb táptalaj a számukra. A gombákat úgy lehet eltüntetni, ha rendszeresen fertőtleníted a cipőd belsejét. Ezt megteheted például teafaolajjal.

( Fotó: Pinterest)
( Fotó: Pinterest)

Tégy pár cseppet egy vattára majd egy zacskóba. Ezután helyezd a cipődbe. Reggelre a gombáknak hűlt helyük lesz.

Ha már semmi sem segít

Ha úgy érzed cipődön már csak a benzin és a gyufa segítene, akkor se keseredj el. Legközelebb legyél elővigyázatos. Ha új cipőt veszel, ne használd műszálas zoknival, és minden használat előtt kicsit töröld át a talpad nedves törlőkendővel.Az is megoldás lehet, ha több, de olcsóbb cipőt vásárolsz. Hiszen így nem napokig hordod majd ugyanazt a párat, így lesz ideje pihenni és szellőzni is.