TÜZELŐÁLLÁS

Meg­lepő pletyka ter­jeng Schu­m­a­cher fi­á­ról

A hírek sze­rint jövő héten előbb a Fer­rari, aztán az Alfa Romeo F1-es ko­csi­já­val tesz­tel­het Mick Schu­m­a­cher. A gya­kor­lásra a Bah­re­ini Nagy­díj után kerül sor.
  • Szerző: RIPOST

Egybehangzó médiainformációk szerint a jövő héten a Ferrarival tesztelhet Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia.

Fotó: Twitter

Az autosport.com és a motorsport.com szakportál azt írta, a hétvégi Bahreini Nagydíjat követő tesztelés során Mick Schumacher előbb az olasz csapattal, majd a partneristállóval, az Alfa Romeóval gyakorolhat. A tesztelésre jövő kedden és szerdán kerül sor. A hírt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Korábban egyébként arról lehetett olvasni, hogy Mick Schumacher májusban ülhet a Ferrari volánja mögé.

A 20 éves német pilóta tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, a hétvégén pedig bemutatkozik a Forma-1 előszobájának tartott Forma-2-ben. Január óta a Ferrari utánpótlás-akadémiájának tagja.

A hét elsőségével rekorder Michael Schumacher ötször a Ferrarival lett világbajnok, kétszer a Benettonnal nyert. Az 50 éves sportember 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket, írja az MTI.