TÜZELŐÁLLÁS

Újabb rész­le­tek szi­vá­rog­tak ki Schu­m­a­cher tra­gi­kus bal­ese­té­ről

Ha na­gyobb lett volna a hó, akkor a német le­genda meg­úsz­hatta volna a sí­bal­ese­tet. A men­tést végző orvos sze­rint Schu­mi­nak így is sze­ren­cséje volt.
  • Szerző: HBK

Öt évvel Michael Schumacher síbalesete után megszólalt a hétszeres Formula–1-es világbajnok méribeli mentését vezető Stéphane Bozon, aki elmondta, mi történt a tragédia napján.

Fotó: Twitter

„Mindkét követ láttam. Amelyiken megbotlott és amelyikbe beverte a fejétidézte az NSO a német Focus magazin által megkérdezett Stéphane Bozont.Az a különleges az egészben, hogy nagyon kevés hó esett, így éppen eltakarta a köveket, nem lehetett látni a hó alatt. Ha több hó esett volna, elég lett volna ahhoz, hogy ne akadjon meg rajta a léc.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Schumacher 2013. december 29-én letért a kijelölt méribeli sípályáról, és a sziklás részen elesve olyan súlyos fejsérülést szenvedett, amelyből máig nem épült fel, öt éve a nyilvánosságtól elzárva gyógyul.

„A sípálya üzemeltetője nem hibáztatható, mindenki a saját felelősségére hagyja el a pályát” – szögezte le Bozon.

Hozzátette, a mentés a helyszín miatt nehéz volt.

„A mentőorvosoknak nagyon nehéz dolguk volt az elsősegély nyújtásakor, nehéz helyen történt a baleset. Az első perctől nyilvánvaló volt, hogy súlyos az eset, különben nem hívtak volna helikoptert. A lejtőn nehéz volt ellátni és mozgatni a sérült testet. Schumacher szerencsés volt” – mondta Bozon.

Eközben a címlapon