OLDALVONAL

Pél­dát­lan for­du­lat, nagy elő­re­lé­pés Mick Schu­m­a­cher­nél

Nem győ­zik di­csérni a te­het­sé­ges pi­ló­tát. Ran­gos díjat ítél­tek oda a le­gen­dás F1-ver­senyző egyre si­ke­re­sebb fi­á­nak.
  • Szerző: vav

Mesés évet zár Mick Schumacher. A Forma-1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a 19 éves fia nemrég megnyerte a Forma-3 utánpótlás-sorozat Európa-bajnoki címét, most pedig megszavazták neki az ADAC Év Junior Autóversenyzője-címet. A több F1-es csapattal is hírbe hozott tehetség a német szakmai szervezet december 15-i müncheni gáláján veheti át a díjat.

Júliusig csak az átlagot hozta, azóta viszont szárnyal
Júliusig csak az átlagot hozta, azóta viszont szárnyal
Fotó: Twitter
EZT OLVASTAD MÁR?
Ez egy nagyszerű megkoronázása egy számomra egyaránt tanulságos és sikeres szezonnak

- nyilatkozta Schumi fia, akit szakújságírókból és az ADAC tisztviselőiből álló zsűri egyhangúlag minősített a legjobbnak.

"Mick teljesítménye mindenki számára látható volt.

Óriási fordulatot tett, ebben talán nem is sokan bíztak, hiszen azt gondolták: 'Ő csak Schumacher fia'. Csakhogy ő tudta, hogy nem hullik minden az ölébe, és keményen dolgozott a gyengéi kijavításán,

elsősorban az időmérőkön mutatott teljesítményén

- dicsérte Hermann Tomczyk ADAC-elnök.

Tényleg soha nem látott javulás volt tapasztalható a kis Schuminál: a szezon első felében egyetlen futamot sem nyert meg, de apja kedvenc pályáján, a belgiumi Spában aratott sikerével elképesztő hajrát nyitott. Végül már az utolsó előtti versenyen, Hockenheimben bebiztosította magának az Eb-trófeát.

Eközben a címlapon

"A Schumacher név egy legenda. Micknek és unokaöccsének, Davidnak nincs könnyű dolguk, de nagyon jól teszik a dolgukat, így a nevük a jövőben még jobban csenghet"

- mondta Tomczyk.

Mick Schumacher idén még egy nagy elismerést besöpörhet: jövő héten Macaón a Forma-3 világbajnoki címe lesz a verseny tétje.