OLDALVONAL

Ag­gasztó hír jött Schu­m­a­cher­ről, már az örök­sége a téma

Több száz­mil­li­ár­dos va­gyon a tét. Fő­sze­rep­ben a bő négy éve sú­lyos bal­ese­tet szen­ve­dett le­gen­dás Forma-1 pi­lóta idős édes­apja.
  • Szerző: vav

Kiderült, ki rendelkezik Michael Schumacher óriási vagyonával, akkor is, ha netán bekövetkezne a legrosszabb. A Forma-1 hétszeres világbajnoka lassan már négy és fél éve szenvedett súlyos síbalesetet, és a család azóta is titkolja az állapotát.

Olykor durva átverésekkel is feltűnést keltő, Schumiék ellen pert is vesztő Bunte magazin most azzal hozta a frászt a kedvencükért aggódó rajongókra, hogy fölvetette az öröklés kérdését. Tényleg ekkora a baj?

EZEKET OLVASTAD MÁR?
23 éves korában adott teljhatalmat az apjának
23 éves korában adott teljhatalmat az apjának
Fotó: Twitter

Mint kiderült, Schumi már az F1-karrierje elején, 1992-ben közjegyző előtt meghatalmazta az édesapját, Rolf Schumachert, hogy járjon el a nevében személyes vagy akár vagyoni kérdésekben.

Az akkor 23 éves autóversenyző azóta feleségül vette szerelmét, Corinnát, két gyermekük (Gina-Maria és Mick) is felnőtt, de a 72 esztendős idősebb Schumacher általános meghatalmazása továbbra is mindent felülír. Így maradna akkor is, ha a svájci luxusvillában ápolt fia netán elhunyna.

A költséges ápolás ellenére is mintegy 240 milliárd forintnyi vagyont ugyanakkor részben már Corinna asszony kezeli. A legendás sportoló felesége pár hónappal a baleset után kérvényezte, hogy üzleti ügyekben dönthessen a cselekvőképtelen családfő nevében.

Akkor vagyonkezelői jogot kapott, de egy szigorú megkötéssel: a jelentős pénzmozgásokkal és hitelekkel kapcsolatban engedélyt kell kérnie az illetékes svájci hatóságtól is.

Eközben a címlapon
Corinnának apósával és a svájci jogvédő hatósággal is egyeztetnie kell pénzügyekben
Corinnának apósával és a svájci jogvédő hatósággal is egyeztetnie kell pénzügyekben
Fotó: Twitter

Michael Schumacher végrendelete alapján a felesége és gyermekeik öröklik a vagyont, de apja meghatalmazása akkor sem ér véget. A német lapok kiemelik, hogy Corinnáék remek kapcsolatot ápolnak Schumi édesapjával (a Genfi-tó partján fekvő birtokra épített külön házban lakik), így a nagypapa teljhatalmat adó meghatalmazása nem okoz közöttük konfliktusokat.