HŰHA

For­du­lat Mi­chael Jack­son ügyé­ben: meg­szó­lalt a bí­ró­sági es­küdt

Az es­küdt biz­tos volt benne, hogy a tanúk ha­zud­tak azért, hogy véd­jék Mi­chael Jack­sont.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas port kavart a Neverland elhagyása című dokumentumfilm, amelyben két férfi beszél arról, hogy gyerekként molesztálta őket Michael Jackson. A pop királyát 2005-ben bíróság elé is állították molesztálás és pedofília vádjával, ám akkor végül felmentették.

Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyik akkori esküdt, Eleanor Cook most a nyilvánosság elé állt és elmondta: biztos volt benne, hogy Jackson nem ártatlan, és hogy a tanúi eskü alatt is hazudtak, csak hogy mentsék az énekest.

A két tanú, Macaulay Culkin és az a Wade Robson volt, aki a mostani dokumentumfilmben vádlóként jelenik meg... Nyíltan megkérdezték tőlük, hogy nyúlt-e hozzájuk illetlenül az énekes, és mindketten nemmel feleltek.

Macaulay Culkin a tárgyalás után
Macaulay Culkin a tárgyalás után
Fotó: AFP

"Nem hittem nekik. Gyerekek voltak, akik Michael Jackson mellett nőttek fel" - mondta most a 93 éves asszony, aki azt is elárulta, rajta kívül még egy másik esküdt is osztotta a véleményét. Végül azonban ráhagyták a döntést a többségre.

Wade Robson 2005-ben
Wade Robson 2005-ben
Fotó: AFP

"Tudtuk, hogy nem tudnánk meggyőzni a többieket arról, hogy bűnös. Ezért feladtuk. Pedig a szívemmel és a lelkemmel tudtam, hogy Jackson vétkes és molesztálta azt a fiút. Egész életemben ezt gondoltam. És imádkoztam, hogy Isten bocsássa meg a döntésünket".

Bár azt gondolta, Jacksonnak a börtönben lenne a helye, azt elismerte, hogy megsajnálta az énekest. Nyomorúságos gyerekkora volt, az apja rosszul bánt vele és a testvéreivel - írta a The Sun.

Eközben a címlapon