KEDVENC

Mi min­dent meg­ér­he­tett ez a gyö­nyörű, meggy­bordó Lam­bor­ghini!

Ár­ve­résre bo­csájt­ják ezt a szinte kin­cset érő ve­te­rán autót, mely ko­ráb­ban Sir Paul McCart­ney tu­laj­dona volt. A ki­ki­ál­tási ár 500.000 angol font, ami méltó a Lam­bor­ghi­nik egyik leg­rit­kább pél­dá­nyá­hoz. Pláne, ha hoz­zá­vesszük, hogy ez a gyö­nyö­rű­ség va­ló­já­ban egy Be­at­les-re­lik­via!
  • Szerző: MZ/x

A rendkívül ritka Lamborghini, amely korábban Sir Paul McCartney tulajdona volt, most minimum 117 millió forint ellenében új gazdáját keresi! 

Fotó: Northfoto
EZT OLVASTAD MÁR?

A szóban forgó, négyüléses 400 GT kupé 1967-ben hagyta el az olaszországi gyáratez lett a szériából az egyetlen brit példány.

Fotó: Northfoto

Kifejezetten az énekes számára alakították át annak idején jobb kormányossá.

Az autót 1968 februárjában vásárolta meg és csaphatta hozzá az akkor már jelentős sportkocsigyűjteményéhez a legendás zenész. A piros, kétajtós modell több mint egy évtizedig volt a tulajdonában – így a The Beatles korszakban is. McCartney végül 1979-ben túladott rajta.

Fotó: AFP

A klasszikus karosszériájú Lamborghininek azóta már több tulajdonosa is volt, most pedig a londoni Bonhams Aukción keresi új gazdáját. Az árverezők előre jelezték, hogy a kupéért - amiből mindössze 250 példány készült 1966 és 68 között - 400-500.000 fontot szeretnének kapni.

Ez mai árfolyamon egy bőven 100 millió forint feletti összeg!

Fotó: Northfoto

Jó hír és egy kis kedvcsináló a leendő vevőnek, hogy a vörös karosszéria, az ezüst színű, krómozott kerekek és az egyedi krémszínű kárpit mind-mind kifogástalan állapotban vannak. Ráadásul a V12-es, 320 LE motor a mai napig 7,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-ás sebességet.

Eközben a címlapon
Fotó: AFP

Ha ez még nem lenne elég, akkor azt is érdemes tudni a kocsiról, hogy egész életét az Egyesült Királyságban töltötte, ott volt szervizelve és több, a The Beatlesről szóló dokumentumfilmben, valamint a tévében és autós újságokban is szerepelt.