EZO

Mi a kedvenc színed? Ezt árulja el rólad!

A szí­nek esz­mé­let­len be­szé­de­sek tud­nak lenni a pszi­cho­ló­gu­sok sze­rint, óha­tat­la­nul is sokat el­árul­nak vi­se­lő­jük­ről. A va­dító vörös vagy in­kább a nyu­gal­mat árasztó kék a ked­ven­ced? Nosza, tudd meg, mit is je­lent!
  • Szerző: F. E.

Fehér

A fehér a tisztaság, az ártatlanság és a naivitás színe.

Ha valaki gyakran visel fehér színű ruhákat, ezek a tulajdonságok alapvetően jellemezik a személyiségét. Nehezére esik a mértéktartás. Azonban a fehér a fiatalság színe is. Ha valaki idősebb korában is gyakran hordja ezt a színt, vagy az otthonában alkalmazza, azzal olyan érzetet kelthet másokban, mintha elveszett fiatalságát siratná.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kék

A kék a megbízhatóság színe.

A kék árnyalatait kedvelő személy nyugodt, együttérző és gondoskodó, aki ugyanakkor hűséges és kitartó.

A felelősség nem okoz számára gondot, bármit rá lehet bízni, emellett pedig kifejezetten szereti a nosztalgiát. Remek barát és kitartóan hűséges, ha szerelemről van szó. Nehezen bízik meg valakiben, de ha mégis, akkor azt teljes lélekkel teszi. Gyakran jellemző rá, hogy túlaggódja magát és a dolgokat, az újdonságokkal szemben kimondottan bizalmatlan. Többnyire konzervatív, sokszor pedig egyenesen befelé forduló.

Piros

Az erő, egészség és a vitalitás színe. Ambiciózus, ugyanakkor lobbanékony természetre utal a vörös szeretete, olyan személyre, aki egyik percről a másikra szeretné megváltoztatni az életét, és akit elhamarkodott döntések is jellemeznek.

Imádja, ha rá figyelnek, és sokan veszik körül.

Képes gyors döntéseket hozni, és ugyanolyan gyorsan szerez új barátokat. A szex nagyon fontos számára, és odavan a szenvedélyes pillanatokért. Szeret belevágni a dolgokba, és bármikor rá lehet venni egy kis őrültségre.

Pink

A piros szelídebb tulajdonságait testesíti meg, szenvedély nélküli szerelemre és szeretetre utal. A rózsaszínt kedvelői optimisták és nagyon kedvesek az emberekhez, akár ismeretlenül is.

Bájukkal bárkit elvarázsolnak, de nehezen képesek megbízni másokban. Könnyen meglátják mindenkiben a jót, emiatt nagyon szerethetőek.

Általában anya típusú személyiséget jelez, többnyire szelíd és kedves, olyan, akinek fontos a biztonság és a védelem. Akihez közel áll a rózsaszín, nagy valószínűséggel vágyik a szeretetre, és könnyen megperzseli szívét a szerelemben. Kicsit határozatlan, de szeretteit bármi áron megvédi.

Narancssárga

Fotó: 123RF

A luxus és az öröm színe. Jellemzően a szórakozást és az élénk társadalmi életet kedvelők kedvenc árnyalata. Aki ezt a színt kedveli, általában népszerű jellem, aki azonban hajlamos kergetni is a népszerűséget, és ennek érdekében feltűnősködni. 

Optimista szemléletű és távol áll tőle a hivalkodottság. Nem jellemző, hogy agresszív, de eléri, amit szeretne,

és megtesz mindent az álmaikét. Imád csoportosan dolgozni vagy a szabadidejét másokkal közösen tölteni. A narancsszín ugyanakkor jóindulatú és kedves személyiségre is utal. Jellemző még rá a vakmerőség, a kíváncsiság és a nyugtalanság is.

Lapozz a folytatáshoz!