KÜLFÖLD

Bor­zal­mas légi bal­eset­ről jött hír, földbe csa­pó­dott egy utas­szál­lító

A me­xi­kói re­pü­lő­gép nem sok­kal fel­szál­lás után hir­te­len zu­hanni kez­dett, ezt pedig az idő­já­rás okoz­hatta.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Europress - AFP/Ho/Durango Civil Protection
Fotó: Europress - AFP/Ho/Durango Civil Protection
Fotó: AFP

Felszállás közben lezuhant a durangói Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében kedden az Aeromexico légitársaság menetrendszerű járata, a balesetben 85 utas sérült meg, néhányan közülük súlyosan. A helyi idő szerint délután történt légi balesetben a hatóságok közlése szerint senki sem vesztette életét.

A Mexikóvárosba induló közepes méretű, Embraer 190-es típusú gépen 97 utas és négy főnyi személyzet tartózkodott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A durangói repteret üzemeltető vállalat, a Grupo Aeroportuario Centro Norte közleményben tudatta, hogy a balesetet a rossz időjárási körülmények okozták.

"A gép felszállás közben volt" - mondta el a mexikói televíziónak José Rosas Aispuro kormányzó. Hozzátette: az utasok azt mondták neki, hogy egy "durranás" hallatszott, majd a gép minden figyelmeztetés nélkül a földnek csapódott. A kormányzó szerint a gép heves jégesőbe került.

Durangó állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője, Alejandro Cardoza azt mondta, hogy a gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre 10 kilométerre a repülőtértől. Cardoza arról is beszélt, hogy a baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket - írja az MTI.