KÜLFÖLD

Légi ka­taszt­ró­fá­ról ér­ke­zett hír, nin­cse­nek túl­élői a rej­té­lyes eset­nek

A re­pü­lő­gé­pen 14 ember uta­zott, ami­kor hir­te­len el­tűnt a ra­da­rok­ról. Ké­sőbb ki­de­rült, hogy a gép a földbe csa­pó­dott.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Eddig ismeretlen okokból lezuhant egy amerikai üzemeltetésű Bombardier Challenger 600-as típusú üzleti repülőgép Mexikóban május 5-én, vasárnap, helyi idő szerint este fél hét után. A katasztrófát senki nem élte túl, a gépen 11 utas és 3 fős személyzet tartózkodott a tragédia idején - írja az Airportal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A repülőgép a nevadai Las Vegasból a mexikói Monterrey-be tartott. Az utasok egy bokszmeccs után tartottak hazafelé az észak-amerikai ország nagyvárosába.

A repülő a felszállás után három és fél órával eltűnt a radarok képernyőjéről, és a rádiókapcsolat is megszakadt vele, később kiderült a gép lezuhant – számolt be az Aviation-Safety Network.

A Daily Mail beszámolója szerint a környékre akkor kiadott előrejelzés szerint a közelben vihar volt erős széllel és intenzív csapadékkal, ennek a zónának azonban csak a szélét érintette a repülőgép útvonala. Az eset kivizsgálását a helyi hatóságok megkezdték.