KÜLFÖLD

A metró elé lökött egy 35 éves férfit az iraki migráns

Az ál­do­za­tot sú­lyos sé­rü­lé­sek­kel szál­lí­tot­ták kór­házba. A rend­őr­ség most azt vizs­gálja, hogy vé­let­len­szerű tá­ma­dás­ról van szó, vagy a két férfi is­merte egy­mást ko­rább­ról is.
  • Szerző: WM

Sokkos állapotba került több metróra várakozó utas is a bécsi Westbahnhof nevű állomásnál, amikor azt látták, hogy egy fiatalember a közelgő szerelvény elé lök egy másik utast. Az osztrák főváros rendőrsége közleményben tudatta, hogy a pályaudvar közelében sikerült elfogniuk a feltételezett elkövetőt, akiről az azonosítás után kiderült, hogy egy 20 éves iraki menedékkérő. Az áldozatról annyit lehet tudni, hogy egy 35 éves férfi, akit a vészfékezés ellenére is elütött a metrószerelvény.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Sajtóértesülések szerint az áldozat több csontja is eltört, a kiérkező mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy miért lökte a fiatal migráns a férfit a sínekre, mint ahogy még arról sem sikerült elegendő információt gyűjteni, hogy a tettes és az áldozata ismerték-e egymást korábbról. Az iraki bevándorló ellen emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást a hatóságok.