OLDALVONAL

Remek hírt kö­zöl­tek Mé­szöly Kál­mán­nal

A hosszú ideje be­te­ges­kedő fo­ci­le­genda mel­lett Babos Tímea is Bu­da­pest dísz­pol­gára lett. Az el­is­me­rés­sel egy­mil­lió fo­rint ju­ta­lom jár.
  • Szerző: HBK

A Fővárosi Közgyűlés szerdán nyolc új díszpolgári címet adományozott olyan személyeknek, akik tevékenységükkel Budapest fejlődését, hírnevének öregbítését szolgálták. A főpolgármester által beterjesztett javaslatról titkos szavazáson döntöttek a képviselők, az elismeréssel egymillió forint jutalom jár. Többek között a hosszú ideje betegeskedő Mészöly Kálmán is megkapta a díszpolgári címet.

Budapest díszpolgára lett Mészöly Kálmán
Budapest díszpolgára lett Mészöly Kálmán
Fotó: MTI

Ez alapján a Budapest díszpolgára címet veheti át Babos Tímea teniszező; Horváth Károly, művésznevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar énekes; Horgas Eszter fuvolaművész; Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke; Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó- és szövetségi kapitány, valamint Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kitüntetés posztumusz díjazottja Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja és Burger Barna fotóművész, írja az MTI.