OLDALVONAL

Új in­for­má­ciók, ekkor tér­het haza Mé­szöly Kál­mán

A 76 éves lab­da­rúgó-le­gen­dát je­len­leg egy re­ha­bi­li­tá­ciós in­té­zet­ben ke­ze­lik.
  • Szerző: mv

Mészöly Kálmánt február elején magas vérnyomással szállították kórházba, ahol kétoldali tüdőgyulladást kapott. Az egykori 61-szeres válogatott labdarúgó azóta jobban van, átszállították egy II. kerületi rehabilitációs intézetbe, ahol azon dolgoznak, hogy minél előbb megerősödjön - mondta a -nak a legenda fia, Mészöly Géza.

Mészöly Kálmán felgyógyult a tüdőgyulladásból, de erősödnie kell (Fotó: MTI Fotó)
Mészöly Kálmán felgyógyult a tüdőgyulladásból, de erősödnie kell (Fotó: MTI Fotó)
Fotó: MTI

"Tényleg alakul a helyzet, a jelenlegi kezelőorvosa egy 21 napos programot tervezett el, ezt kell végig csinálnia. Kicsit hosszúnak tűnik, de jó kezekben van. Külön gyógytornász jár hozzá, nagyon figyelnek rá. A lelkiállapota labilis, előfordulnak nehezebb pillanatok, de ő is érzi, hogy erősödik, és ez a lényeg. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy haza térjen."

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mészöly Géza elárulta, édesapja nagyon nehezen viseli a bezártságot, de a humor időnként átsegíti a nehézségeken:

"Legutóbb azt mondtam neki, nyugi öreg, úgy sem tudsz még kiülni otthon a teraszra, mert nagyon hideg van. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor március 20-a környékén haza jöhet haza. Azzal biztatom, hogy akkor már sokkal jobb idő lesz, végre otthon üldögélhet a kertben. Felgyógyult a tüdőgyulladásból, már láza sincs, a szíve kapcsán pedig ráérünk nyáron dönteni."

Mészöly Géza édesapjával, Mészöly Kálmánnal
Mészöly Géza édesapjával, Mészöly Kálmánnal

Mészöly Kálmánnál koszorúér-szűkületet állapítottak meg, ám a szívműtéthez – csak úgy, mint a hazatéréshez - erősödnie kell.

Pro Urbe díjat kap Mészöly Kálmán

Mészöly Géza a -nak elárulta, a napokban Budapest főpolgármestere, Tarlós István örömteli hírt osztott meg vele:

Eközben a címlapon

"A főpolgármester azzal hívott fel, hogy júniusban Pro Urbe díjat szeretne adni édesapámnak. Ez is egy újabb motivációt jelent apunak ahhoz, hogy addigra még jobban legyen."

A Pro Urbe Budapest díj a főváros érdekében végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért adományozható.